Nabeschouwing

Nabeschouwing Audio Show iEar’

Alleen maar goed nieuws

Door Ward Maas en Edouard Hendrix HVT 1, januari 2020

Op het eerste gezicht is een Hifi show in een stadion misschien wat vreemd. Na het fenomeen ‘hotel show’ waar vaak in te kleine hotelkamers een Hifi opstelling staat, is het wellicht wat beter te begrijpen. De behoefte aan een groot aantal individuele luisterruimtes in een publieksvriendelijke omgeving is wat lastig in te vullen. Die hotelkamers waren zoals gezegd vaak te klein, waardoor er weinig publiek in paste, het was er te warm en het klonk er als klap op de vuurpijl vaak ook nog niet lekker. De Skyboxen in een voetbalstadion zijn vaak net wat groter, net wat luxer en klinken (nog steeds na de nodige inspanning) net wat beter. Net terug van de Audio Video Show Warschau kon ik me opmaken voor de Audio Show iEar’.


Bijna een knus stadion zou ik zeggen. Wat betreft inrichting, uitstraling en sfeer veruit een van de beste locaties voor een evenement als dit. Dat vond ook het in nog grotere aantallen toegestroomde publiek. De sfeer, dat moet gezegd worden, was uitstekend. Wat is er dan mooier om in zo’n omgeving met zo’n stemming naar mooie muziek te kunnen luisteren en met geestverwanten te praten? Zo ronddwalend (deze keer hoef ik niet per se ergens heen) kom ik in een ruimte de Sennheiser AMBEO Soundbar tegen. Die heb ik toen hij net geïntroduceerd was een tijdje in huis gehad. Het blijft een vernuftig klankwonder dat in staat is in een ruimte een bijzonder fraai 3D geluidsbeeld neer te zetten.

Klassiek

In de N4 ruimte komen we de indrukwekkende Blumenhofer Classic1743 tegen. Vormgegeven als een klassieke huiskamerluidspreker. Alleen is een grote huiskamer dan wel handig. Erg leuk deze set eens te beluisteren. Ik denk dat veel mensen er zo hebben rondgelopen. Aangenaam verrast door iets wat ze niet kenden en bevestigd in wat ze mooi vonden bij de bekendere merken.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.