Nabeschouwing

Noir et Blanc Brussels

De BRussels Hifi Show 2022

Door Edouard Hendrix, HVT 1, januari 2023

De Brusselse audiospeciaalzaak Noir et Blanc organiseerde tijdens het weekend van 5 en 6 november haar eerste Noir et Blanc Brussels Hifi Show, in het prestigieuze BluePoint Brussels Conference Center aan de Auguste Reyerslaan 80. Een evenement waarvoor liefhebbers van echte high fidelity uit alle windstreken naar Brussel afzakten. Met tal van speciale gasten, workshops, primeurs en exclusieve producten.


In de meer dan twintig bijzonder ruime demoruimtes van het BluePoint Brussels, verspreid over twee verdiepingen, kon je terecht bij KEF/Hegel, DALI Benelux, HNNY Benelux, Terrason Audio, Monitor Audio Nederland, Dimex, Yamaha Music Europe, AudioNec, Pro-Ject, Dune Blue, Transtel-Sabima, New Transtec, Musikae, Joenit, Fusion/Microgroove, Noobel en natuurlijk ook Noir et Blanc zelf die samen meer dan 80 merken vertegenwoordigden en demonstreerden. Met als blikvanger de aan de ingang opgestelde gloednieuwe Lotus Emira die uitgerust is met KEF-speakers.

KEF en Hegel

KEF dat zijn 60-jarige bestaan viert, nam maar liefst drie zalen in beslag om uit te pakken met bijzondere set-ups. Bestaande uit de KEF LSXII, LS50 Wireless II, de gloednieuwe LS60 Wireless, het 60th anniversary model en de recentelijk gelanceerde H390 en H590 versterkers van Hegel dat het tot referentieversterker bij KEF geschopt heeft. Uiteraard waren ook de KEF Blade Meta, Reference Meta, LS50 Meta en de Hegel V10 phono amp van de partij.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOSTai Chi Chuan