Nabeschouwing

Number One Hifishow 2016

EEN HARTVERWARMEND WELKOM

Door Ernst Neve, HVT 1, januari 2017

Al tijden probeer ik een gaatje te vinden om bij ze langs te gaan. En met ze bedoel ik de mensen achter The Hifi Studio Number One, Caecile, Rick, Vincent en Erik. Eindelijk is het ervan gekomen, tot de winkel heb ik het nog niet gehaald (wat in het vat zit, etc.). Maar een bezoek aan hun eigenste hifi show doet daar nauwelijks voor onder. Dat blijkt al bij binnenkomst, waar hifi-vader Rick mij met open armen verwelkomt. Ik ervaar het als echt en voel me dan ook meteen thuis. Zou dat nog wel goedkomen?


De winkel was natuurlijk de afgelopen tijd een no-no als het om een auteursbezoek aankomt. Ze zitten in de naweeën van een ingrijpende verbouwing in hun eigen pand nota bene. Maanden hebben ze de werkmansdecolletés, stapels steen en mortel, gereedschappen en wat dies meer zij moeten trotseren om het bestaande etablissement uit te breiden en klaar te maken voor de toekomst en met toekomst bedoel ik de opvolging van het ambacht van stereoverkoper door hun kroost. Zeker Vincent heeft de muzieknoten op het lijf staan en het zal niet verbazen als dochter Eline haar toga voor het enige goede doel dat wij kennen, gaat inzetten. Wie zal het zeggen? Enfin; de verbouwing is nu grotendeels achter de rug, het bedrijf heeft meer statuur dan ooit en lijkt klaar voor de volgende stap. Ik ga er zeker een keer langs.

Intiem en persoonlijk

Dat was eigenlijk het eerste dat ik moest beloven (en met liefde deed) toen ik langs de barricade Van Nimwegen trachtte te komen. Als door een grote familie, voor de gelegenheid versterkt met dochter Eline, zaten ze aan de ontvangsttafel om iedereen persoonlijk welkom te heten. Het team deed de administratie en wegwijzing, Rick deed de old-school hands-on verwelkoming. Het was dan ook meteen dat niet alleen het ijs gebroken was, maar ook zorgde het ervoor dat alles goed aanvoelde. Van bewegwijzering op A4’tjes tot keurige plattegrondjes tot consumptiebonnetje. Het werd intiem en gelijk persoonlijk gemaakt. Mag ik zeggen een geniale ingeving van de familie Van Nimwegen? En o ja, als ik het over de familie in relatie tot de winkel heb, is dat incluis Erik Oorburg, de onafscheidelijke hifikompaan.