Nabeschouwing

The Hifi Show 2019

Terug van weggeweest

Door Ernst Neve HVT 1, januari 2020

Het weekeinde van 30 november en 1 december mag je met recht een serieus audioweekend noemen. Niet alleen was dit het moment dat de New Music Show plaatsvond bij onze Zuiderburen, in Brussel, het was tevens het moment van de comeback van de hifi show die werd georganiseerd door The Hifi Studio Number One uit Leiden. Ik zeg met opzet ‘werd’, want niet alleen was het alweer drie jaar geleden dat deze Leidse specialist in de plaatselijke Holiday Inn zijn event organiseerde, het was tevens de start van een nieuw era voor Number One.


Zei ik Number One? Vroeger zou ik nog een reprimande gekregen hebben van Rick van Nimwegen om de naam immer voluit te schrijven dan wel uit te spreken. The Hifi Studio Number One. Maar tijden veranderen. Rick en zijn eega Caecile hebben aangekondigd het rustiger aan te gaan doen. Terwijl Rick de laatste jaren samen met zoon Vincent de scepter zwaaide, heeft het er alle schijn van dat Vincent nu echt klaar is het stokje helemaal over te nemen. Om dit kracht bij te zetten voerde hij twee grote veranderingen door. Het hifi etablissement aan de Korevaarstraat 2E tot F gaat vanaf nu als ‘The Hifi Studio’ door het leven en de bijbehorende hifi show als ‘The Hifi Show’. Hoe makkelijk kan het zijn. Compleet met nieuwe logo’s heeft Vincent hiermee een streep getrokken en is ook gelijk maar met een enorme spurt uit de startblokken gesprint.

De Appel en de Boom

Om het mogelijk te maken die streep te trekken, is er wel een en ander gebeurd. Zo is de wat toen nog Number One (sorry, Rick) heette geheel verbouwd en uitgebreid. Het leek er voor mij op dat Caecile en Rick het nest op orde hebben gemaakt vooraleer zij mochten uitvliegen. Mooi om vervolgens te zien hoe een tweede generatie muziekliefhebber zich klaarmaakt om niets dan het beste voor de klanten te selecteren. Vincent heeft het duidelijk niet van een vreemde en de spreekwoordelijke appel valt daar in Leiden dan ook niet ver van de boom.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.