Nabeschouwing

The World of High End München according to…

Schakelen tussen nostalgie en moderne High End

Door Marnix Bosman, HVT 6, juni 2018

Streaming is de trend maar als je de 2018 editie van de High End show in München mag geloven, draait iedereen weer vinyl en halen we ook weer reel-to-reel recorders in huis. Tussen alle nostalgia was er echter ook veel nieuws te ontwaren.


Op een beurs als de High End ga ik altijd op zoek naar dingen die me boeien. Nieuwe modellen en nieuwe merken maar dus ook zaken die er al tijden zijn maar ik nog nooit heb gehoord. Net als voorgaande jaren had je als High End bezoeker niet te klagen.
Zo kon je op de stand van Cambridge Audio, dat haar 50 jarige bestaan vierde, een klein museum vinden met legendarische modellen, zoals de CD1 loopwerk/DAC combinatie die destijds zijn tijd ver vooruit was. De rij oude modellen werd afgesloten met de introducties van 2018: de Edge A en W versterkers en de Edge NQ voorversterker met ingebouwde streaming speler. Zowel op het gebied van versterkers als streaming spelers heeft Cambridge een reputatie hoog te houden en de presentatie van de nieuwe Edge modellen klonk meer dan overtuigend.
Ook bij Audio Psychic toonde men trots nieuwe modellen met voorop natuurlijk de Structure waarvan de interne structuur prominent werd getoond (zie foto). Kenmerkend voor deze luidsprekers zijn de wanden die niet van het gebruikelijke MDF zijn gemaakt maar bestaan uit een speciale sandwich constructie. Het hart van de wanden bestaat uit een uiterst stijf kunststof honingraat materiaal. Intern zijn vervolgens de dwarsbalken gemaakt van een zeer lichtgewicht keramisch schuim. Dit schuim is poreus waardoor de interne demping heel natuurlijk verloopt.
De audioprestaties in de demoruimte waren vervolgens heel overtuigend dus daar zullen we hier in HVT zeker een vervolgtest aan verbinden.