Naim Audio Solstice Special Edition: A New Dawn for Music

Uit HVT 7/8, juli/augustus 2021

Hoe toepasselijk is het als een van de meest toonaangevende high-end audiomerken uitgerekend vlak voor de HVT Xtra Vinyl editie haar allereerste draaitafel introduceert? En niet zomaar een draaitafel, want de Solstice Special Edition Pack wordt in een gelimiteerde opgave van 500 exemplaren geproduceerd. Twintig daarvan zullen een gelukkig onderkomen ergens in de Benelux gaan vinden.

De Solstice Special Edition Pack wordt geleverd met een speciale versie van de Aro toonarm, een Equinox MC element, Solstice Phono voorversterker, een voeding en een op maat gemaakte accessoire-set die bestaat uit een digitale stylus meter, twee waterpassen, een hex schroevendraaierset, afstelgereedschap, een stofkap en een schoonmaakdoek. Verder krijg je een speciaal geremasterde True Stereo elpee van Naim Records en een Solstice Special Edition boekwerk. Deze exclusieve set markeert 50 jaar geschiedenis van het bekende Britse audiomerk en eindelijk worden de complementaire draaitafelproducten die Naim al maakte aangevuld met de kers op de verjaardagstaart. Vinylliefhebbers hebben dus even geduld moeten hebben, maar nu is het Naim audioplaatje helemaal compleet. “De Naim Solstice Special Edition brengt een exceptionele en volledig muziekervaring. Als je houdt van de organische en authentieke klank van vinyl, kun je die nu verbinden met de pure en passionele klanksignatuur die alleen een Naim systeem kan brengen,” aldus Naim Audio Research & Development Director, Paul Neville.

De Solstice is een draaitafel met uitzonderlijke geluidskwaliteit die opmerkelijk eenvoudig in te stellen en al even eenvoudig te bedienen is, eigenschappen die je in het landschap van dergelijke draaitafels niet vaak tegenkomt. Maar daarmee houdt de vergelijking al snel op. Zo is de plint samengesteld uit 47 lagen hout en is de behuizing van het Equinox element gefreesd uit een enkel blokje aluminium. De Solstice Series NVC TT phono voorversterker en de NPX TT voeding, zoals ze voluit heten, zijn volledig handgemaakt in de Naim fabriek te Salisbury. De NVS TT draaitafel, de Aro toonarm en het Equinox element worden in opdracht van Naim bij de experts van het gerenommeerde Duitse draaitafelmerk Clearaudio gefabriceerd. Naim heeft meer dan twee jaar met Clearaudio samengewerkt om tot de huidige versie van de Solstice Special Edition te kunnen komen. Een continu proces waarbij het beluisteren en verbeteren van het ontwerp heeft geleid tot een eindresultaat dat met recht de naam Naim mag dragen.

De Naim Solstice Special Edition Pack heeft een adviesverkoopprijs van €17.150 en wordt vanaf begin augustus uitgeleverd. Geïnteresseerde kopers wordt geadviseerd hun exemplaar als pre-order te bestellen, hetgeen vanaf nu mogelijk is bij enkele geselecteerde Naim dealers.

Kijk voor meer informatie op de website van de importeur www.lathamaudio.nl en die van de fabrikant www.naimaudio.com