35 jaar Siltech

Uit HVT 3, maart 2018
In 1983 is Siltech begonnen met een van de eerste commerciële interconnect kabels ooit die gemaakt was met zuivere, massief zilveren geleiders. Deze werd later verfijnd tot de ‘Inevitable Link” – de onmisbare verbinding – Het zou de eerste legendarische geworden kabel van vele mooie high-end audio producten van Siltech zijn. Over de jaren heeft Siltech bijna elk aspect van de kabel opnieuw uitgevonden; van de metallurgie van de geleider tot kabelconstructie en eigen connectoren, elk aspect en materiaal van de audiokabel heeft zijn eigen verhaal. Siltech heeft altijd geloofd in het dicht bij huis houden van ontwerp, ontwikkeling en productie.
In de eigen gespecialiseerde fabriek in Elst worden de kabels met de grootste zorg gemaakt. Twee uitgebreide state-of-the-art laboratoria en twee eigen vacuüm ovens maken de afstand tussen ontwerp en realisatie letterlijk klein. Deze aanpak leidt er mede toe dat ons oer-Nederlandse bedrijf zich inmiddels 35 jaar in de top van de wereld weet te handhaven. Wij zijn zeer verheugd dat u als consument ons door de jaren met zoveel vertrouwen heeft beloond dat we nu inmiddels 35 jaar Siltech mogen vieren! Om deze 35 mooie jaren te herdenken, introduceert Siltech nu een speciale jubileum model, de  Siltech Crown Princess interconnect kabel. In dit bijzondere model zijn veel van haar uitvindingen toegepast en dit demonstreert daarmee waar die 35 jaren van ontwikkeling toe geleid hebben.
Siltech wordt wereldwijd geroemd om de toepassing van geavanceerde geleiders, high-tech isolatiematerialen en bijzondere configuraties en constructies. Die dienen alle de geluidskwaliteit en maken dat onze producten verregaand systeemonafhankelijk zijn. Dit betekent dat Siltech elk audiosysteem beter laat klinken. Het belangrijkste element van Siltech’s speciale geluid is te danken aan de unieke geleiders, die zich in twee richtingen hebben ontwikkeld. Meest bekend is onze zilver-goud legering die inmiddels ontwikkeld is tot de zevende generatie metallurgie (vandaar de toevoeging G7). In onze huidige topmodellen wordt ook Mono-crystal zilver gebruikt, soms in combinatie met G7 zilver-goud. De huidige mono-crystal zilveren geleiders zijn van een hoge zuiverheid en zijn in alle topmodellen toegepast waar een of meer kroontje(s) zijn toegevoegd aan de naam. De nieuwe Siltech Crown Princess interconnect wordt uitsluitend met geleiders van ons geavanceerde mono-crystal gemaakt voor het 35-jarig jubileum. Dit model is ook beschikbaar gemaakt tegen een voor dit hoge segment extra aantrekkelijke prijs. Voor deze jubileum editie is alles gedaan om een zeer aantrekkelijk kabel te maken die zorgt dat de Crown Princess een uiterst warm, muzikaal en toch gedetailleerd, puur en open geluidsbeeld geeft. Door nieuwe technologieën en uitgebreid onderzoek probeert Siltech zijn producten altijd naar een hoger niveau te brengen; hoe meer de technologie en ons kennisniveau zich ontwikkelen, des te dichter we komen bij het perfecte geluid. Dat was 35 jaar geleden de missie en blijft nog steeds ons doel.