Benelux distributie Auralic

Uit HVT 9, september 2017
Dynaudio Benelux BV en Network Media Systems maken vandaag bekend dat ze gezamenlijk de import en distributie van het streaming-audio merk AURALiC op zich zullen gaan nemen. Network Media Systems zal in deze samenwerking verantwoordelijk zijn voor de logistiek en technische ondersteuning, terwijl Dynaudio Benelux BV de marketing en de verkoop richting winkels gaat verzorgen.
Edwin Vlieger, Sales & Marketing Manager bij Dynaudio Benelux BV “AURALiC maakt naar onze mening één van de beste streaming devices die momenteel op de markt zijn. Vooral de ongelooflijk uitgebreide en gebruiksvriendelijke App maakt dat AURALiC echt onderscheidend is ten opzichte van andere streaming-merken. We zijn dan ook ontzettend blij dit mooie merk aan ons portfolio (momenteel bestaande uit Dynaudio en T+A Electroakustik, red.) toe te kunnen voegen.”
AURALiC is vooral bekend geworden met de Wireless Streaming Bridge modellen Aries en Aries LE, en natuurlijk de zeer compacte maar uiterst veelzijdige en betaalbare Aries Mini Wireless Streaming Node. Vorig jaar introduceerde AURALiC daarnaast nog de Altair Wireless Streaming DAC en de AURALiC Polaris Wireless Streaming Amplifier. Ook een DAC (de door AURALiC Digital Audio Processor genoemde AURALiC Vega) en een AURALiC Taurus Balanced Headphone Amplifier behoren tot het AURALiC pakket.
“Dat AURALiC gebruik maakt van eigen server-software, en dus niet terug hoeft te vallen op de beperkte gebruiksvriendelijkheid van het UPnP/DLNA protocol, maakt de AURALiC Lightning App een genot om te gebruiken,” vertelt Bob Zwanikken van Network Media Systems, “bovendien worden de App en de firmware van de devices continu verbeterd zodat gebruikers steeds blijven profiteren van de laatste ontwikkelingen op streaming-audiogebied.”

Het pakket van AURALiC bestaat momenteel uit:
Aries Mini, Streamer/DAC (optioneel met interne harde schijf) €499
Aries Streamer €1.749
Altair Streamer/DAC €1.999
Polaris Streamer/DAC/Versterker €3.999
Vega DAC €3.299
Taurus MkII Hoofdtelefoon-versterker €1.799