Connaisseur-AV breidt high-end pakket fors uit

Uit HVT 12, december 2016
Connaisseur-AV is verheugd om u te melden dat ze per direct distributeur zijn geworden van het Servische speakermerk Soltanus Acoustics voor de Benelux, Frankrijk en Denemarken. Soltanus Acoustics is een speciaal ras van elektrostaten dat gedefinieerd worden door een buitengewone, meeslepende en realistische geluidsweergave.
De magische klank van deze elektrostatische luidsprekers is het resultaat van een uniek, snel en lichtgewicht diafragma, dat in staat is om onmiddellijk in beweging te komen en voor een onverschrokken en nauwkeurige sound te zorgen.
Een verdere uitbreiding van het pakket voor de Benelux en Denemarken betreft het Italiaanse merk Gold Note. Het merk bracht hun eerste producten op de markt in 1992. Al bijna 25 jaar ontwerpt en produceert het in Florence gevestigde bedrijf high end audioproducten. De uitgebreide portfolio van Gold Note legt de focus op draaitafels. Er is een ruime keuze van verschillende stijlen met verschillende afwerkingen aan uiteenlopende prijzen. Gold Note vind het belangrijk om complete oplossingen aan te bieden aan hun muziekliefhebbers. Daarom ontwikkelden ze een complete lijn van elektronica: versterkers, bronnen en phono stages. Het merk introduceerde daarnaast ook een divers speakeraanbod, diverse kabels en racks.
Het analoge aanbod van Connaisseur-AV werd onlangs verder uitgebreid met het Amerikaanse merk Tri-Planar. Tri-Planar ontstond toen de Wheaton Decoupled tonearm voor het eerst werd geïntroduceerd in 1981 tijdens de CES, toen nog in Chicago.
Het ontwerp van deze eerste arm was het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling door Tri-Planar oprichter Herb Papier. Herb speelde als jonge man trompet bij amateur Big Bands. Tevens was hij een kalibratie expert, een vaardigheid die hij later bleef bijschaven als horlogemaker. Toen hij zich later in Wheaton, Maryland had gevestigd, combineerde hij zijn liefde voor muziek met zijn technische vaardigheden om een van de beste tonearms op de markt te ontwerpen. Er werd door Herb in de jaren ’60 en ’70 geëxperimenteerd met het aanpakken van de drie belangrijkste problemen bij het ontwerpen van een tonearm: de verstelbare azimuth, de verstelbare verticale tracking angle en de bearing van de arm. Begin jaren ‘80 werden de armen omgedoopt tot Tri-Planar, een naam die de drie facetten van de tonearm geometrie weerspiegelt. Tri-Mai, de leerling van Herb Papier, nam eind jaren ’90 Tri-Planar over en bleef de armen verder ontwikkelen.

Ondertussen kan je Tri-Planar al ontdekken bij
twee dealers in België: BELHiFi te Meise en
Gydotron te Wijnegem.

Meer informatie op de website van
distributeur Connaisseur-AV:
http://www.connaisseur-av.eu
Contact: sales@hifi4u.eu / +32 476 79 46 61