De nieuwe 700 Series van Bowers & Wilkins is daar

Uit HVT 10, oktober 2022

Onlangs mochten wij getuige zijn van de introductie van een aantal nieuwe Bowers & Wilkins producten. Plaats delict was het prachtige en pittoreske Kasteel de Schaffelaar in Barneveld. Als je de belofte van de nieuwe 700 Series mag geloven, hebben we hier te maken met een van de belangrijkste introducties van het jaar. De belofte gaat namelijk een stuk verder dan ‘as the artist intended’.

Volgens Bowers & Wilkins brengt de nieuwe 700 Series ‘de Studio Sound thuis’. Geïnspireerd door de nu al legendarische 800 Series Diamond uit 2021, heeft de nieuwe 700 Series niet alleen designelementen overgenomen van de grotere broeders, maar hebben ook enkele componenten hun weg naar de van huis uit meest populaire reeks van het merk gevonden. De opbouw van de 700 Serie kennen we van weleer.

Het 700 feest begint bij het kleinste monitormodellen, de 707 S3 en de 706 S3. Verbeterde luidsprekermotoren, chassis en crossover hebben een onderkomen gekregen in de nieuwe behuizing met gebogen voorzijde. Dezelfde welving wordt overigens doorgezet in het ontwerp van de nieuwe stands. De grootste monitor, de 705 S3, is nu zelfs uitgerust met beroemde en van massief aluminium gemaakte Tweeter-on-Top constructie. De kleinste vloerstaander is de 704 S3 die geluidsmatig profiteert van de gebogen voorzijde en biometrische ophanging en bovendien op een plint staat, waardoor de plaatsing veelzijdiger is. Een maatje groter treffen we de 703 S3, nu met Tweeter-on-Top, evenals het topmodel uit de nieuwe 700 Serie, de 702 S3. Om ook beeld van geluid te voorzien, kan op vrij eenvoudige wijze een surround systeem worden samengesteld door het inzetten van twee modellen centre speakers in deze nieuwe Serie, de HTM71 S3, herkenbaar aan de Tweeter-on-Top en de HTM72 S3. Opvallend aan alle nieuwe modellen is de iets naar voren uitstekende conussen, waardoor een nog beter afstraalgedrag gerealiseerd wordt. Nieuwe modellen, nieuwe plinten, nieuwe grills, nieuwe tweeters én een nieuwe afwerking. Naast de uitvoeringen in hoogglans wit, hoogglans zwart is er nu ook een Mocha uitvoering verkrijgbaar.

Waar wij ook op werden getrakteerd was de kennismaking met de nieuwe Bowers & Wilkins hoofdtelefoon, de Px7 S2. Dit model, te verkrijgen in zwart, grijs en blauw, is uitgerust met geheel nieuwe hi-res drivers die door hun positionering in de schelp rechtstreeks het gehoorkanaal aanstralen. Ook zijn een nieuw systeem voor actieve ruisonderdrukking voor een nog betere muziekkwaliteit plus een vernieuwde microfoon voor een betere gesprekskwaliteit geïntegreerd. Het nieuwe ontwerp heeft een slanker profiel, betere pasvorm, verbeterde materialen en optimaal comfort, inclusief oorschelpen met traagschuim voor een comfortabele pasvorm. De Bowers & Wilkins Music-app maakt het instellen en afstemmen van de EQ, de spraak assistent en meer tot een genoegen. Tip van de sluier: het topmodel Px8 wordt later dit jaar gelanceerd.

Last but certainly not least werden de aanwezigen, naast de obligate en heerlijke natjes en droogjes, ook nog verwend op de Bowers & Wilkins Car-Fi in de laatste generatie BMW’s. En hoewel ik stoer bedankte voor een korte sessie in stilstand achter het stuur, kan ik eigenlijk niet wachten op deze bolides eens goed op de staart te trappen!

De nieuwe Px7 S2 is per heden verkrijgbaar voor € 429. Als alles goed gaat is de nieuwe Bowers & Wilkins 700 vanaf oktober verkrijgbaar bij geautoriseerde retailers. Definitieve prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie op www.bowerswilkins.com