Get yer yaya’s out!

Uit HVT 9, september 2017
Yamaha zit natuurlijk niet stil als het gaat om de uitbreiding van het MusicCast ecosysteem. Alsof het niets is worden juist voor de IFA drie componenten geïntroduceerd, te weten de Yamaha R-N303D: nieuwe stereonetwerkreceiver voor starters met hi-res-weergave via MusicCast Multiroom, streaming en DAB+, de Yamaha R-N803D die HiFi-traditie combineert met innovatie: eerste stereonetwerkreceiver met YPAO R.S.C. automatische inmeting en tot slot de Yamaha high-res HiFi-netwerkplayer NP-S303 met MusicCast Multiroom in het starterssegment. Om met de laatste te beginnen. In het design van de klassieke Yamaha HiFi-componenten biedt de streamer een audiofiel schakeldesign voor een uitmuntende weergavekwaliteit. Via MusicCast Multiroom zijn bronnen als streamingservices (Spotify, Deezer, Tidal, Qobuz, JUKE) of audiobestanden uit het DLNA-thuisnetwerk beschikbaar in iedere ruimte. Naast DSD 5,6 MHz worden AIF-, WAV-, FLAC- en Apple Lossless-bestanden weergegeven. Via Apple AirPlay kan de netwerkspeler daarnaast worden geïntegreerd in de iTunes-wereld. De ingebouwde WLAN-module en een netwerkpoort garanderen een eenvoudige verbinding met het thuisnetwerk.
Met de R-N303D presenteert Yamaha een stereonetwerkreceiver in de startersklasse, waarbij het HiFi-design en de technologieën afkomstig uit de traditie van expertise van Yamaha worden toegepast. Zo biedt de receiver een audiofiel geluid en een functiebereik die ongeëvenaard zijn in deze prijsklasse. De R-N303D geeft naast analoog of digitaal aangesloten bronnen ook muziek van streamingdiensten via internetradio en DAB+ of in hi-res-kwaliteit via een netwerk weer. Dankzij MusicCast wordt de receiver onderdeel van de Yamaha Multiroom-wereld en kan deze samen met andere componenten zoals streamingspeakers, soundbars en micro HiFi-installaties worden gebruikt. Voor de comfortabele bediening via smartphone of tablet is een gratis app beschikbaar.

Last but not least: als eerste stereonetwerkreceiver met YPAO R.S.C. automatische inmeting laat de Yamaha R-N803D zich met één druk op de knop perfect inpassen in de aanwezige luisteromgeving. Zo komt de uitmuntende versterking, die op een Yamaha HiFi-traditie van tientallen jaren is gebaseerd, volledig tot zijn recht. Geselecteerde componenten, een hoogwaardig schakeldesign en hi-res-weergave zorgen voor een audiofiele muziekbeleving van topklasse. Daarnaast biedt de receiver ondersteuning voor alle gangbare streamingdiensten, internetradio en DAB+ digitale radio. Met Yamaha MusicCast speelt de R-N803D muziek af uit alle bronnen in het Multiroom-ensemble en stelt het zijn randapparatuur ter beschikking aan alle andere MusicCast-componenten. Dankzij de phono-ingang klinken zelfs vinyl-pareltjes in iedere ruimte van het huis.

Meer informatie op www.yamaha.nl