HieperdePiep; 40 jaar Burmester

Uit HVT 11, november 2017
Als gepassioneerd musicus en eigenaar van een elektrotechnisch ingenieursbureau werd Dieter Burmester geconfronteerd met een defect aan de versterker van zijn toenmalige HiFi set. Een speurtocht en luistersessie met de toenmalig verkrijgbare topversterkers leverde echter nooit een bevredigend resultaat op zodat besloten werd met de ruim aanwezige kennis zelf een voorversterker te ontwerpen. Toen deze in handen kwam van de hifipers en letterlijk de hemel in werd geprezen, ontstond er vraag naar. Dit was dat het begin van Burmester Audiosysteme in het jaar 1977.
Ondertussen is Burmester wereldwijd als enige High End firma uitgegroeid tot een totaal aanbieder van alle mogelijke High End componenten zoals bijvoorbeeld het 111 MusicCenter met streaming, D/A Converter, CD Ripping en opslag van vele duizenden titels op 2 x 3 TB harde schijven en tevens Analoge Balanced ingangen op reference niveau. Hand made in Germany staat zeer hoog in het vaandel. Speciaal is ook de Update Service. Dit betekent dat ook oudere Burmester apparatuur naar huidige technische en gehoormatige stand kan worden opgewaardeerd en na deze update dezelfde tests als nieuwe apparatuur moet doorstaan, tevens krijg je dan een updatet model, vergezeld van nieuwe garantie! Importeur SoundDesign is trouwens de oudst gediende met ruim 33 jaar dienst.
Niet gek als je weet dat Burmester hun dealerschappen uiterst selectief verlenen. Maximale service onder het motto ‘Het Beste of Niets’ tot in de puntjes wordt gewaarborgd!

Meer informatie op www.sounddesign.nl