Hifiman blijft maar komen

Uit HVT 11, oktober 2018

Enkele weken terug introduceerde Hifiman de HE6SE. Een reïncarnatie van de legendarische HE6. Verbeteringen zijn aangebracht aan de hoofdband om het draagcomfort te vergroten. Ook is de HE6SE nu voorzien van 3.5mm connectoren. De HE6SE blijft moeilijk aanstuurbaar en wordt daarom geleverd met een HE6 adapter om je de mogelijkheid te bieden hem aan te sluiten op een geïntegreerde versterker. (€1.799)
De HE1000SE is een verbeterde versie van de HE1000v2. Naast uiterlijke wijzigingen is de gevoeligheid verhoogd van 91dB naar 96dB. Hij is nu nagenoeg op elke bron aan te sluiten. Ook de neodymium magneten zijn nieuw en vergroten de gevoeligheid en verminderen vervorming (€3.500). De HE1000v2 (€2.999) blijft overigens in het programma. Op de RMAF in Denver werden maar liefst 4 nieuwe producten geïntroduceerd. De Arya, de JadeII, de HE5SE en de R2R2000. De Arya vult het gat tussen de Ananda en de HE1000v2. Met een prijs van €1.599 heb je een planar headphone met een prestatie die in deze prijscategorie nog niet is vertoond. De HE5SE is een herintroductie van de headphone waar het ooit allemaal mee begon. Met verbeteringen in het draagcomfort. Een stukje nostalgie? Misschien, maar voor €699 heb je één van de 500 te produceren HE5SE’s. Hij is inderdaad gelimiteerd in oplage.
De Jade II gaat voor een kleine revolutie zorgen op het vlak van de elektrostatische headphones. Voor €2.700 heb je een compleet systeem, headphone plus versterker. Met de Shangri-la en de Shangri-la jr. heeft Hifiman al laten zien dat ze ook met elektrostaten tot de wereldtop behoren. Die beleving komt nu iets dichterbij met de prettiger geprijsde JadeII. De 5-polige connector zorgt ervoor dat ook andere (merken) elektrostaten op de versterker kunnen worden aangesloten.

Meer informatie op de website van de importeur www.duneblue.com