Introductie Elac navis-serie, actieve/wireless luidsprekers

Uit HVT 12, december 2018

De Navis actieve luidsprekers zijn niet alleen qua design en afwerking onderscheidend, maar met name vanwege de vooruitstrevende techniek. Zo gebruikt Elac in tegenstelling tot veel andere merken geen digitale filtering in de signaalweg, maar een puur actief analoog wisselfilter. Het filter is gescheiden van de rest van de elektronische componenten en horizontaal onder in de gegoten aluminium sokkel van de luidspreker ondergebracht. 
Elke luidspreker heeft zijn eigen versterker met in totaal 300W aan vermogen. Het laag wordt voorzien van een 160W BASH, versterker het midden met 100W BASH en het hoog met  40W Klasse AB versterker. Het ontwerp zorgt samen met hoogwaardige componenten, zoals Burr Brown OpAmps, voor een hoge signaalruisverhouding en een extreem lage ruisdrempel van minder dan 100 microvolt. Navis luidsprekers kunnen bedraad worden aangesloten via bijvoorbeeld een voorversterker, d/a converter, streamer, netwerkspeler, mengpaneel of andere bronnen met een regelbare volume-uitgang. De luidsprekers kunnen ook draadloos worden aangestuurd via Elac’s Air-X2 Wireless Transmitter en binnenkort ook met Discovery Connect DS-C101 (een dubbel Elac Discovery en RoonReady endpoint). Schakel wireless “Off” voor een compromisloze analoge input en output. Mogelijkheden te over om een compact audiosysteem samen te stellen.

De serie bestaat uit de monitorluidspreker AR-B51 en de vloerstaander AR-F51. Deze modellen zijn leverbaar in drie hoogglans uitvoeringen, wit, zwart en ebbenhout Emara.
Gangbare winkelprijzen:

AR-B51 monitor € 999,- per stuk
AR-F51 vloerstaander € 1999,- per stuk
Air-X2 Wireless Transmitter € 159,-
Discovery Connect DS-C101 € 449,-