Muziek komt tot leven met nieuwe geïntegreerde McIntosh versterkers

Uit HVT 3, maart 2022
De nieuwe McIntosh MA9500 geïntegreerde versterker levert maar lefst 300 watt per kanaal aan zuivere, moeiteloze kracht. Dat vermogen wordt geleverd via een paar beroemde McIntosh Autoformers™ waarvan het unieke ontwerp garandeert dat uw luidsprekers altijd de volledige 300 Watt zullen ontvangen, ongeacht of ze een impedantie van 2, 4 of 8 Ohm hebben. De MA9500 vervangt de bekroonde MA9000 en voegt extra prestatieverbeteringen toe aan een toch al uitstekende geïntegreerde stereoversterker. De filtercapaciteit in de MA9500 en MA8950 is verdubbeld in vergelijking met de voorlopers, en zorgt voor een aanzienlijke toename van de dynamische capaciteit van 1,8dB naar 2,8dB, waardoor de MA9500 en MA8950 meer in staat zijn om muzikale pieken met minder vervorming te reproduceren.

De nieuwe modellen worden standaard geleverd met de DA2 Digital Audio Module. De DA2 biedt 7 digitale ingangen: 2 coaxiale, 2 optische, 1 USB, 1 MCT en 1 audio HDMI Audio Return Channel (ARC)1 aansluiting. De DA2 wordt aangedreven door een audiofiele, quad gebalanceerde, 8-kanaals, 32-bit DAC die verbeteringen heeft in zowel dynamisch bereik als totale harmonische vervorming. De coax en optische ingangen in de DA2 kunnen digitale muziek decoderen tot 24-bit/192kHz voor het afspelen van audio met hoge resolutie. De DA2 heeft een McIntosh exclusieve MCT-ingang die een veilige DSD-verbinding biedt met een van McIntosh’s MCT-serie SACD/CD Transports om de best mogelijke geluidskwaliteit te leveren van de high-definition audio op uw SACD’s.

Tv’s met een compatibele HDMI (ARC)-uitgang kunnen worden aangesloten op de MA9500 en MA8950. Populaire meerkanaals audioformaten van Dolby® en DTS® worden ondersteund en worden geconverteerd naar 2-kanaals audio voor een correcte weergave. De afstandsbediening kan het volume van de tv regelen wanneer CEC-communicatie is ingeschakeld in zowel de versterker als de tv. De DA2 biedt ook ondersteuning voor DSD-weergave tot DSD512 via de USB-ingang. En omdat het een modulair ontwerp is, is het mogelijk om de DA2 ooit te vervangen door een nieuwere digitale audiomodule.

De MA9500 en MA8950 hebben de Roon Tested-aanduiding van Roon Labs verkregen. Beide geprofileerd en getest door zowel Roon als McIntosh voor maximale compatibiliteit. Roon zal het apparaat herkennen en het audio sturen die is geoptimaliseerd voor zijn mogelijkheden. Geen gedoe met selectievakjes of vervolgkeuzelijsten, Roon Tested-apparaten worden automatisch geïdentificeerd en geconfigureerd voor een superieure gebruikerservaring.

De advies-verkoopprijzen zijn:
MA9500: € 14.990
MA8950: € 11.490

Meer informatie op de website van de importeur
www.finesounds.nl