Nieuwe Sub 3 en Sub 6 subwoofers van Dynaudio

Uit HVT 10, oktober 2017
Intelligente DSP en componenten op Contour-niveau garanderen een High-End low end

Dynaudio heeft tijdens de CEDIA in San Diego twee nieuwe subwoofers geïntroduceerd, de Sub 3 en Sub 6. Deze subs vervangen per direct de huidige Sub 250 en Sub 600 modellen, maar voegen daarnaast ook de nodige intelligente technologie toe.

Sub 3: nieuwe woofer en maximale kracht in een compacte behuizing
De compacte 300W Sub 3 is ontworpen om een voor de afmetingen ongekende kracht, autoriteit, impact en dynamiek te kunnen leveren. De Sub 3 kan de indrukwekkende soundtracks van films weergeven, maar is tegelijkertijd ook subtiel, snel en gedetailleerd, waardoor muziekweergave net dat extra zetje krijgt. De Sub 3 is daarmee de ideale aanvulling voor ieder hoogwaardig audiosysteem.
Sub 6: intelligente, toekomstbestendige DSP en nieuwe MSP+ Hybrid Drive units.
De grotere, 500W sterke Sub 6 is ontworpen om naadloos gecombineerd te worden met Dynaudio luidsprekers. Hij heeft daarvoor een intelligente DSP (digitale signaalverwerking) aan boord, die de prestaties van de Sub 6 perfect afstemt op specifieke luidsprekers uit de Contour, Confidence (en hogere) series.

Wanneer Dynaudio in de toekomst nieuwe luidsprekers introduceert zullen er firmware updates voor de Sub 6 beschikbaar komen, waardoor ook deze nieuwe luidsprekers aan de DSP toegevoegd worden. Hierdoor is de Sub 6 niet alleen geschikt voor bestaande Dynaudio modellen, hij is ook voorbereid op de toekomst.

Om de prestaties nog verder te optimaliseren kun je op de Sub 6 ook de tijdsvertraging instellen, zodat de Sub 6 en de gekoppelde luidsprekers altijd perfect synchroon hun werk zullen doen. Het enige dat je als gebruiker hoeft te doen is de afstand tussen de subwoofer en de luidsprekers in te voeren en de Sub 6 zal automatisch de optimale tijdvertraging en fase instellen. De Sub 6 beschikt ook over een parametrische equalizer met drie filters. Hiermee kan het effect van de ruimte geminimaliseerd worden en zijn de best mogelijke prestaties gegarandeerd.
De punch van de Sub 6 wordt geleverd door twee gloednieuwe MSP+ Hybrid Drive woofers: een combinatie van Dynaudio’s eigen Magnesium Silicaat Polymeer (MSP) met een geoptimaliseerde aluminium en papier constructie voor het dempen van ongewenste resonanties. De MSP+ Hybrid drivers zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in subwoofers. Deze nieuwe units zijn aan de beide uiteinden van de gesloten behuizing gepositioneerd. De behuizing is daardoor breder dan diep, wat helpt om de subwoofer discreet tegen een muur te kunnen plaatsen.

De Sub 3 en Sub 6 zijn beide leverbaar in zwart zijdelak (Black Satin) en wit zijdelak (White Satin) afwerking. De Sub 3 heeft een advies verkoopprijs van €1.500, en de Sub 6 heeft een advies verkoopprijs van €2.500.

Meer informatie op www.dynaudio.nl