Premium Audioshow XFI vernieuwt in 2018

Uit HVT 7/8, juli/augustus 2018

In 2017 vernieuwde Premium Audioshow XFI zich. In samenwerking met communicatiebureau Super Stories werden een nieuw logo en een nieuwe website ontwikkeld. Ook intern werd er het een en ander gesleuteld. Het leidde tot “de beste editie ooit” volgens meerdere exposanten en bezoekers, die XFI gemiddeld met een 8 waardeerden.
In 2018 vervolgt XFI de ingeslagen koers, waarbij het unieke aanbod aan een breed publiek wordt gepresenteerd. Nieuwe onderdelen zijn XFI LIVE, een uitgebreid live muziekprogramma, en ‘de Vinyl Route’ die de bezoeker langs de beste analoge audio gidst.
Met ruwweg 250 deelnemende merken en meer dan 60 luisterruimtes, is XFI qua aanbod ontegenzeggelijk de grootste high-end audio show in de Benelux. Bijzonder is het feit dat kleine ‘cultmerken’ zich gebroederlijk naast grote spelers in de audiowereld presenteren. De sfeer is informeel. Bijna familiaal. Hier komen liefhebbers van muziek bij elkaar om via de best mogelijke audio te genieten van muziek en zich te oriënteren op de nieuwste aankoop.

Deelnemers aan XFI komen letterlijk uit de hele wereld en ook dit jaar is daar weer een aantal nieuwe exposanten bij. Bezoekers van XFI 2018 kunnen genieten van de veelgeprezen open baffle loudspeakers van PureAudioProject uit Israël; van de Amplifon buizenversterkers van het Duitse Annasound en van de design loudspeakers van het eveneens Duitse Ceratec Audio Design.
Het legendarische Cambridge Audio presenteert zich voor het eerst op XFI. Maar ook Spacial Audio met de gloednieuwe X1 luidspreker maakt zijn opwachting en vermaarde partijen als Klipsch, Magnat en Jamo geven ook dit jaar acte de présence. De lijst is lang: Kroma luidsprekers uit Italië, Shan Audio uit Tsjechië en het Zwitserse Goldmund. Last but not least: het Schotse Linn is er ook en heeft gemeld met een primeur te komen – details later!

Vorig jaar werd ‘Headspace’ voor het eerst gepresenteerd. Een ruimte gewijd aan de beste head fi (koptelefoons en versterkers). Dit jaar groeit Headspace met aanbieders als Meters Music, Cambridge, Hifiman, Final, Burson en Meze.

Het is overigens niet alleen XFI dat zichzelf vernieuwt. Ook de locatie, Koningshof, Veldhoven, heeft onlangs een volledige make over gekregen. Combineer dit met workshops en lezingen en het resultaat is een niet te missen muziek- en audio-event.

Zet ‘m daarom alvast in je agenda:
22 en 23 september, XFI Premium Audio Show, Koningshof, Veldhoven.