Primephonic slaat vleugels uit

Uit HVT 12, december 2018

Na de succesvolle Nederlandse lancering op 3 september werd Primephonic op 26 september feestelijk gelanceerd voor de Amerikaanse markt in het Lincoln Center in New York in bijzijn van premier Mark Rutte en dirigent Jaap van Zweden. Naast de release van de Android app op 1 november volgt later dit jaar een desktop versie van Primephonic. Op bestaande muziekstreamdiensten kunnen klassieke muziekliefhebbers hun favoriete werken en opvoeringen vaak niet of moeilijk vinden. Deze diensten bieden inferieure geluidskwaliteit voor klassieke muziek en bevatten weinig achtergrondinformatie over componisten, werk en artiesten. Daarnaast leent de manier waarop huidige diensten artiesten uitbetalen, zich niet voor klassieke artiesten en zijn hun klassieke aanbevelingen meestal saai en voorspelbaar. Door Primephonic zijn al deze knelpunten verleden tijd:
Zoek – Favoriete werken en opnames zijn veel makkelijker te vinden door de speciaal ontwikkelde metadata voor klassieke muziek.
Ervaar – Hoogste audiokwaliteit (tot 24-bit FLAC).
Verrijk – Intrigerende achtergrondinformatie, anekdotes over de componist, opnames of artiest en out-of-the-boxaanbevelingen verdiepen de luisterervaring.
Bespaar – Per maand meer dan honderd nieuwe albums plus de honderdduizend albums in de catalogus voor de prijs van één cd of download. En de wetenschap dat de artiesten eerlijker worden betaald.

Primephonic is een initiatief van CEO Thomas Steffens (Raad van Cultuur) en contrabassist en dirigent Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest, AVROTROS’ Maestro).