T+A CALA® en MP2500R

Uit HVT 7/8, juli/augustus 2017
De nieuwe T+A CALA® receivers kunnen een veelvoud aan muziekbronnen in een uitstekende geluidskwaliteit weergegeven: internetradio, drie verschillende muziekdiensten (Tidal, Deezer en Qobuz), UPnP/DLNA streaming via het thuisnetwerk, muziek die op USB-sticks en CD’s staat, of andere bronnen die via de digitale ingang op de achterzijde van het apparaat worden aangesloten. De ingebouwde digitale tuner maakt het bovendien mogelijk om FM, FM-HD en DAB+ in een extreem goede geluidskwaliteit te ontvangen. De CALA® receivers beschikken daarnaast ook nog over een Bluetooth ontvanger, zodat je muziek rechtstreeks vanaf je mobiele telefoon of tablet kunt afspelen. Zelfs liefhebbers van analoge muziekweergave komen aan hun trekken: de CALA® receivers beschikken namelijk ook nog over een ingebouwde MM/High Output MC phono-voorversterker. Het grootste model CALA® receiver is de CALA® CDR. Die is voor wat betreft concept en uitrusting gelijk aan de CALA® SR, maar heeft als belangrijke extraatjes een cd-loopwerk, krachtigere eindversterkers en een verbeterde voeding. Er zijn meer dan 100 échte Watt’s per kanaal beschikbaar, wat het mogelijk maakt om grotere (en lastigere) luidsprekers aan te sluiten. De CALA® SR en CDR zijn in de kleuren zwart en zilver leverbaar vanaf eind Juli 2017 en hebben een advies verkoopprijs van respectievelijk €2.490 en €3.490.
De MP2500R is T+A’s nieuwste en meest veelzijdige Multi-Source Player én PCM/DSD-DAC in de populaire R-Serie. Conceptueel en technologisch borduurt de MP2500R voort op de bekende MP2000R MkII Multi-Source Player. Beide apparaten zijn speciaal ontworpen om hoge-resolutie audiobestanden compromisloos weer te kunnen geven. In plaats van het CD-loopwerk in de MP2000R is de MP2500R voorzien van een in eigen huis ontwikkeld SACD-loopwerk. Dit is hetzelfde loopwerk als dat in de High-End T+A MP3100HV Multi-Source SACD-speler wordt gebruikt. De T+A MP2500R is leverbaar vanaf eind Juni 2017 en heeft een advies verkoopprijs van €8.900.

T+A is uitsluitend verkrijgbaar via geautoriseerde T+A dealers. Kijk voor een T+A dealer in uw omgeving op: http://www.ta-hifi.de/en/dealers/