Voorbereidingen Dutch Audio Event 2022 in volle gang

Uit HVT 9, september 2022

Het moment suprême is nog maar een paar weekjes van ons verwijderd. Op 8 en 9 oktober aanstaande is het zover. Het Dutch Audio Event in de Koningshof in Veldhoven. De mooiste presentaties van de meest prachtige hifi-apparatuur, gelardeerd met interessante lezingen en live-optredens.

Lange historie van hifi en video op hoog niveau
De letters DAE beginnen vaker en vaker op ons netvlies te vallen. En hoewel het voor de tweede keer is dat het Dutch Audio Event in de Koningshof te Veldhoven wordt georganiseerd, heeft het evenement een enorme historie in dit voormalig klooster. Want waar het DAE deze hifishow wil presenteren aan een bredere groep liefhebbers om het hifi-woord verder te verspreiden, heeft het evenement onder de naam X-fi Premium Audio Show maar liefst 11 jaar op deze locatie geschiedenis. En voor die tijd was het aan de VAD Show om in de vele kamers die de Koningshof kent high-end aan het audiominnend publiek te tonen. Het was 2021 dat de mannen van de X-fi Premium Audio Show de handen ineen hebben geslagen met het team achter Nederlands’ grootste online hifi-platform hifi.nl, om zo het evenement naar een hoger niveau te tillen.

Geweldige organisatie
Het enige dat nu nog verbindt met het idee van een klooster is ons geloof in de hobby van de high end audio én de aanwezigheid van een echte abdijbar, alwaar men het drinken als een tempelier afwisselt met het met ingehouden adem luisteren naar de vele topsets die er gepresenteerd zullen worden. Topsport, zo vinden wij zelf, is wat we er beoefenen. De Abdijbar is natuurlijk maar een heel klein onderdeel van het audiofeest, maar een fatsoenlijk natje en droogje is uiteindelijk wel van enig belang. Wat veel belangrijker is, is natuurlijk een gedegen voorbereiding, een efficiënte organisatie, een doeltreffende mediacampagne, en veel bezoekers. Dat is waar de huidige organisatie zich hard voor maakt.

Bijzonder sterk deelnemersveld
Het allerbelangrijkst zijn natuurlijk de deelnemers aan het Dutch Audio Event. Zonder hen zou het feest niet georganiseerd kunnen worden. Daarom doet het de organisatie deugd te kunnen melden dat deze editie van het Dutch Audio Event al zeer vroeg bijzonder in trek bleek te zijn bij de potentiële deelnemers. Inmiddels hebben zich maar liefst 54 deelnemers aangemeld, en blijft de teller lopen. Ze presenteren er veel meer dan high-end alleen, want de weg naar de betere audio is een lange. Het gaat om de kunst de juiste hifi te selecteren en hoeft lang niet altijd de duurste te zijn!

Nu al veel deelnemers!
Op het Dutch Audio Event 2022 kunt u genieten van de high-end opstellingen van:

A Tube Hifi Import
Actual Hifi
Aequo Audio
AF Group
Arpeggio Acoustic
AudioQuest
B.Audio
DALI Benelux
Daluso
Daudio
D&D Audio
Dynaudio
ERCT
Fine Sounds Benelux
Goldmund Benelux
Grimm Audio
Havoned
Hear Every Thing
Helios
Hepta
Hifi Corner Trading
HNNY Benelux
I am Living
IAD GmbH/Quad-raad
Audiotweaks/IKIGAI
Innuos
Juoiga
Joenit
KAD Audio
Latham
Life Fidelity
Linn
Mafico
Modus Audio
More Music
Music2
Network Media Systems
Oosterveld Audio
PAI Audio
Reference Sounds
RMR Soundsystems
Sennheiser
Sonority Audio
Symphony Audio
Technics
Temporal Coherence
Terrason Audio
Very Fine Solutions
Voxativ
X-fi import
Xs4me BV (Atma Sphere)
Yamaha

Dutch Audio Event
8 en 9 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
NH Conference Centre Koningshof
Locht 117 te Veldhoven
Toegang: € 15.00 per dag, € 22,00 voor beide dagen (exclusief € 1,49 servicekosten), voor bezoekers onder de 15 jaar is de toegang gratis.
Gratis parkeren.

Kijk voor meer informatie op
Dutch Audio Event