Off topic

Mark Levinson in de Lexus LS500H

Een president scheppen?

Door Ernst Neve, HVT 04, april 2019

Het merk Lexus doet bij de meesten van ons vast wel een belletje rinkelen. Bekend als luxe lijn van Toyota en de hybride motoren. Maar waar ze ook om bekend staan is hun ultra non plus uitvoering van de toch al riante bolides, de President Line. Ik wil zeker geen precedent scheppen (geen schrijffout dus) door alleen maar de Premium Hifi in schier onbereikbare automobielen te bespreken, maar ik kon het nu nog even niet laten. Onder mijn bippus deze keer de Lexus LS500h 3,5 liter V6 President Line. Niks geen hybride om superzuinig te rijden. Gewoon een V6. Nou ja gewoon… Er is eigenlijk helemaal niets gewoon aan deze limousine. Want zo mogen we ‘m best kwalificeren.


Op het eerste gezicht komt de LS500 niet eens over als een supergrote auto. Toch intrigeert hij gelijk. Ingetogen luxe. Misschien dat het te maken heeft met het moderne lijnenspel of de grille die van het type love ‘m or hate ‘m is. Als je dichterbij komt gaan er bepaalde zaken opvallen die deze wagen direct naar de allerhoogste regionen van de luxe automobielen katapulteren. Net de juiste hoeveelheid glitter om niet al te veel op te vallen, maar als je goed naar de lak kijkt, zie je dat de benaming Deep Blue Metallic niet zomaar gekozen is. En dan open je het portier om plaats te nemen achter het stuur om vervolgens overmand te worden door dat Zengevoel.

Instellingen te over

Tussen het plaatsnemen en dat gevoel zit trouwens wel een aantal minuten. Die heb je nodig om je bekend te maken met het instrumentarium van deze presidentiële Lexus. Terwijl je nog tot rust gemaand wordt door het intro-scherm tijdens het starten moet je je daarna toch wel even door de verschillende schermen en mogelijkheden heen worstelen. Aan bedieningsknoppen geen gebrek zullen we maar zeggen, hoewel ik er gaandeweg achterkwam dat ze allemaal hun directe nut hadden. Ook hier veel, maar niet te veel.

Als god in Tokyo

Eenmaal gewend aan alle toeters en bellen kom je op het punt dat je het interieur eens goed op je kan laten inwerken. Ook nu was het weer een beetje wennen aan de auberginekleurige afwerking in combinatie met het gebroken witte leder. Eenmaal gewend waan je je als god in Tokyo, want het comfortniveau is hoog. Presidentieel is geen overstatement, geloof me.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.