Over de top

WITLOFT’s schorten

Wat er nog aan schortte

Door Ernst Neve, HVT 12, december 2017

Stel je eens voor dat je op zoek bent naar een cadeau voor een echte vent. Hij houdt van BBQ’en, is een rauwdauwer, heeft smaak in alle opzichten, is apetrots zijn nog geen jaar oude kleinzoon alsof zijn leven ervan afhangt en heeft eigenlijk alles al.

In dit geval gaat het om de Israëlische echtgenoot van de halfzuster van Anita, mijn vrouw. We hebben ons echt suf geprakkiseerd wat we die man en dat lieve kind nu moesten geven. En het moest ook nog eens in de koffer passen én de Israëlische geheime dienst die gestationeerd is op Schiphol en Ben Gurion Airport niet alarmeren. Je kan dan de stoere messen en ieder speelgoed dat ook maar in de verste verten lijkt op ofwel een nagelschaar ofwel een pistool ofwel een handgranaat gelijk vergeten, hoe leuk dat op het eerste gezicht ook lijkt.
En dan kom je terecht op de website van WITLOFT. Het betrof hier echt liefde op het eerste gezicht in combinatie met de vondst van het perfecte cadeau. Zoals op de website al te lezen is: “In een tijd waarin we terugkeren naar de basis van het vakmanschap, biedt WITLOFT je handgemaakte leren schorten. Of je nu de koning van de grill bent, de chef des huizes, een professionele barista of dat je gewoon je handen graag vies maakt; WITLOFT schorten zijn veelzijdig en voor iedereen die een passie heeft voor ambacht.” Deze tekst maakte me al dusdanig lekker dat het erg moeilijk werd om deze verleiding te weerstaan. Onmogelijk werd het toen ik de schorten voor peuters ontwaarden. Zooo schattig!