Recensie

432 EVO Essence

De essentie…

door Edouard Hendrix, HVT 10, oktober 2016
In HVT 6 van 2015 voelde ik de eerste 432 EVO aan de tand. Een ervaring die nog steeds nazindert. Daarom greep ik graag de kans om de gloednieuwe 432 EVO Essence naar waarde te schatten. De 432 EVO Essence is een high-end all-in-one muziekserver met geïntegreerde DAC en harde schijf die muziek streamt in 432Hz. Om het onderste uit de kan te halen, is het aangeraden om er de optionele Sbooster bij te nemen die de EVO van zuivere en stabiele stroom voorziet. De Essence is een product van Belgische bodem, ontworpen en gebouwd door Frederic Vanden Poel.

EVO, the ripper

Met de 432 Evo Essence haal je een cd-ripper met high-end cd-drive van Teac in huis. Het rippen van een cd, inclusief metadata en cd-boekje, verloopt volautomatisch en duurt ongeveer 15 minuten. De geripte inhoud wordt niet alleen onmiddellijk opgeslagen op een 2 TB grote ingebouwde harde schijf maar kan kan eveneens gekopieerd worden naar VortexBox, een online platform voor opslag en streaming van digitale muziek.

EVO, to serve & play

Aan boord van de Essence vind je een op Logitec gebaseerde muziekserver en multiroom netwerkspeler om muziek van Tidal, Qobuz, Spotify en internetradio af te spelen in 432Hz. “In tegenstelling tot andere spelers zijn de muziekserver en netwerkspeler twee aparte componenten”, legt Frederic uit, “wat maakt dat de EVO ook multiroom aankan”. Met een Evo kun je zelfs meerdere spelers gebruiken. “Het leuke is dat je alle zones kunt bedienen met 1 app”, voegt hij er aan toe. De EVO kan ook in 432Hz afspelen, zoals zijn concurrenten. “Vergis je echter niet,” stelt Frederic, “we hebben al van meerdere reviewers gehoord dat de EVO zijn concurrenten vlekkeloos volgt en zelfs overtreft.”