Recensie

Advance Paris MyConnect 150

All-in-one met audiofiele inslag

Door Marnix Bosman, HVT 6, juni 2020

Medio 2019 had ik het MyConnect 50 systeem in huis en dat was een zeer positieve ervaring. Deze keer is de MyConnect 150 bij mij te gast, in alle opzichten de grote broer van de MyConnect 50.


Binnen de audio hebben de Engelsen de naam als het gaat om een eigenwijze hifi benadering. De Fransen kunnen er echter ook wat van, zoals bijvoorbeeld bij het merk Advance Paris. Dit merk, dat eerder bekend stond onder de naam Advance Acoustic, volgt al jaren een licht eigenzinnige benadering en laat zich bij het ontwerpen van nieuwe apparatuur niet leiden door de waan van de dag. Apparatuur van Advance heeft een geheeleigen vormgeving en maakt gebruik van technieken die je, zeker binnen de prijsklasse, niet altijd ziet. Advance doet dit niet zozeer om op te vallen. Alles is gericht op het leveren van prestaties.

All-in-one

Bij een all-in-one systeem denkt men meestal aan een compact systeem. Compacte afmetingen spreken aan en daarnaast is ook de geïntegreerde bediening een factor die mensen voor een all-in-one oplossing doen kiezen. Een compact apparaat met veel functionaliteit heeft echter ook zo zijn beperkingen. De versterker is doorgaans wat minder zwaar, waardoor je beperkter bent in je luidsprekerkeuze. Daarnaast zitten verschillende technieken dicht op elkaar, wat vanuit technisch oogpunt niet de meest ideale oplossing is. Hoogfrequente digitale technieken gaan nu eenmaal niet zo goed samen met de gevoelige analoge circuits van een phonoversterker. Binnen een compacte behuizing leidt dat tot compromissen. Maar er staat natuurlijk nergens dat een all-in-one systeem ook compact moet zijn. Waarom niet een all-in-one systeem dat de ruimte heeft? Dat is duidelijk de gedachte achter de ontwikkeling van de MyConnect 150. De MyConnect 150 kan alles wat de MyConnect 50 kan, en nog veel meer.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS