Recensie

Advance Paris MyConnect 50

Système tout-en-un

Door Marnix Bosman HVT 10, oktober 2019

De klassieke stereotoren is verleden tijd dus lang leve het all-in-one systeem. Maar alles-in-één en een hoge kwaliteit is volgens velen nog steeds een
contradictie. In Frankrijk denken ze daar anders over en HVT zoekt het uit.


In Nederland kennen we het merk Advance Acoustic sinds 2005. Tegenwoordig gaat deze Franse fabrikant echter liever door het leven onder de naam Advance Paris. Daarmee verwijst het bedrijf niet naar de standplaats, want die ligt al sinds de oprichting in 1995 onder de rook van Parijs in één van de randgemeenten. Het idee voor de oprichting van Advance vond overigens weer zo’n 700 km zuidelijker plaats in de stad Toulouse, dus met de toevoeging van Paris worden vooral de Franse roots benadrukt.
In de eerste jaren na de oprichting concentreerde Advance zich op de ontwikkeling van luidsprekers waarmee de eerst naam, Advance Acoustic, weer is verklaard. Sinds 2002 is daar een elektronicalijn aan toegevoegd en sinds 2005 zijn alle Advance producten ook buiten Frankrijk te koop. Ik was zelf één van de eersten die in Nederland voor HVT een review schreef over dit merk en nu, 14 jaar later, is het de derde keer dat ik een apparaat van Advance in huis heb.

Warwick University

Met een MyConnect 50 heb je feitelijk alle onderdelen voor muziekweergave in huis. Dat begint met een krachtige versterker die goed is voor zo’n 50W echte Watts. Het apparaat heeft vervolgens een CD-speler (waar vind je die nog), een FM tuner en een complete streaming speler aan boord. Voor de meeste mensen voldoet de MyConnect 50 daarmee al aan alle wensen, maar het apparaat heeft desondanks nog een hele serie analoge en digitale ingangen voor het aansluiten van externe bronnen. Wat ik zelf erg leuk vind is dat één van de analoge ingangen ook als phono ingang geschakeld kan worden. Tot slot kan de MyConnect 50 ook nog eens via Bluetooth aangestuurd worden.
Het uiterlijk van het apparaat is typerend voor Advance en kenmerkt zich door een strakke, zwart glimmende vormgeving met een duidelijk display in het midden met daaromheen alle bedieningsknoppen. Uiteraard wordt er een afstandsbediening bijgeleverd maar de meeste mensen zullen waarschijnlijk vooral de Playstream app gebruiken die voor Android en iOs beschikbaar is.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.