Recensie

Allnic Audio H-5500 Phonostage

Een buizenversterker zoals het hoort

Door Edouard Hendrix, HVT 7/8, juli/augustus 2021

Sommige vinylliefhebbers zweren bij buizenversterkers om hun geliefde elpee’s te beluisteren. Dat is hun goed recht. Te meer omdat het aanbod aan buizenversterkers nog altijd groeit en nieuwe spelers hun entree maken, ook op het vlak van phono buizenversterkers. Het Zuid-Koreaanse Allnic Audio is zo’n nieuwkomer, althans op de Westerse markt.


Actual HiFi, de kersverse distributeur voor de Benelux en Frankrijk van het Zuid-Koreaanse merk, stelde ons de Allnic H-5500 phono stage preamplifier voor. Een flink uit de kluiten gewassen phono buizenversterker waarvan we toch wel even opkeken toen we hem uit de doos tilden. Aanvankelijk dachten we dat Allnic een aantal onderdelen achterwege gelaten had. Maar bij nader inzicht bleek dat nou precies een stijlkenmerk te zijn. Straks meer daarover.

Allnic Audio

Allnic Audio pakte voor het eerst uit in 1990 bij de lancering van de SWP-100 Silvaweld Preamp. Bijna jaarlijks voegden de Zuid-Koreanen enkele nieuwe modellen toe aan het hierdoor steeds groeiende assortiment. Met als resultaat dat Allnic nu zes pre amps, zeven power amps, vijf integrated amps, een headphone amp en drie phono stages aanbiedt. Reken daar nog enkele elementen en wat kabels bij. Niet niks, zouden we zeggen.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS