Recensie

Alluxity Int One

Pure luxe en muzikaliteit

Door Edouard Hendrix, HVT 2, februari 2018

Neen, dit is niet de titel voor een advertentie. Het is de voluit geschreven benaming van de Deense fabrikant van high-end audio AL(L ABOUT) LUX(URY AND MUSICAL)ITY, kortweg Alluxity. Een perfecte mix tussen lifestyle en high-end audio, aldus de jongens uit het hoge noorden.

De Alluxity Int One is het sluitstuk van de Alluxity-lijn. Halverwege december kwam deze geïntegreerde versterker, regelrecht vanuit Denemarken en met de groeten van importeur Connaisseur A/V, bij me aangewaaid. Het gewicht van de doos voorspelde dat ik met de inhoud er van de handen meer dan vol zou hebben. Het was niet anders.

Alexander Vitus Mogensen

Alexander Vitus Mogensen groeide op in een muzikale en audiofiele omgeving. De jonge Deen die aanvankelijk vooral belangstelling had voor het pure muzikale aspect, leerde bij Vitus Audio, het high-end bedrijf van zijn vader Hans Ole Vitus, de knepen van het audio métier. Naarmate zijn technische kennis groeide, werd hij steeds meer gedreven om de best mogelijke prestaties te putten uit audiocomponenten. Na enkele jaren vond hij de tijd rijp om op eigen benen te staan.