Recensie

Alluxity Media One

Een bron van pure muzikaliteit

Door Edouard Hendrix, HVT 4, april 2018

De Alluxity Media One is de bron voor alle producten van Alluxity. Het sluitstuk voor het bereiken van de perfecte mix tussen lifestyle en high-end, aldus de Denen uit het hoge noorden.


In het februarinummer van HVT beoordeelden we de geïntegreerde versterker Alluxity Integrated One in een standalone opstelling. Dat viel zodanig mee dat we ook de bijpassende muziekserver Media One wilden testen. Dank zij distributeur Connaisseur-AV kon dat sneller dan verwacht. Zo konden we het plaatje vervolledigen.

Déja vu

De looks en de bouwkwaliteit van de Alluxity Media One zijn identiek aan die van de Alluxity Integrated One. Ook het chassis van de Media One wordt uit een massief blok aluminium gefreesd. Op dat chassis worden de modules gemonteerd die achteraf langs onder in de Media One geassembleerd worden. Ook hier heerst het uiterst strakke design en zorgt het totale gebrek aan toetsen, knoppen en ledjes voor een minimalistische toets. De karakteristieke koelvinnen van de Integrated One ontbreken omdat de Media One deze niet nodig heeft. Voorts vind je op het strakke front hetzelfde centraal geplaatste kleurenaanraakscherm dat op een erg overzichtelijke manier zijn informatie prijsgeeft. Op de achterkant van de server vinden we volgende digitale inputs: XLR / AES, RCA / S/PDIF, USB en Toslink. Voeg daar nog een analoge XLR en RCA output aan toe en het plaatje is volledig. De behuizing is niet alleen in satijnwit, satijnzwart of titanium orange maar ook in alle mogelijke kleuren beschikbaar. Ze wordt bovenaan verfraaid met het logo van Alluxity.