Recensie

Argon Solo streamer

Argon, een edelgas(t)

Door Ward Maas, HVT 6, juni 2022

De Copenhagen High-End Audio show in 2019 beloofde een goede toekomst voor een aantal Scandinavische merken die zich onderscheiden door een prima ontwerp en prima vormgeving. Wat er toen volgende aan pandemie, onderdelentekorten, containerprijzen etc. etc. is bekend. Dat betekende eigenlijk voor de hele Scandinavische audiobranche dat ze zich nog eens achter de oren moesten krabben of en hoe ze verder zouden gaan.


Een van die Scandinavische merken die juist in 2019 startte was Argon. Alhoewel, starten is misschien niet het goede woord. 2019 was het jaar dat ze als zelfstandige firma verder gingen. Voor die tijd waren ze onder de hoede van Peter Lyngdorf en Hifi Klubben. Het hoofdkantoor zit nog in hetzelfde pand in Nørager, Denemarken als Dali. De appel en de boom dus. Het mag duidelijk zijn, productervaring en klantervaring hadden ze al. Met die kennis en ervaring brachten ze recent het volgende product(je) uit: de Solo.

De Argon Solo is een streamer(tje). Of, beter, een Wifi streamer(tje). De input is dus Wifi, er zit dus geen LAN-aansluiting of USB-signaal input op. De outputs zijn analoog, optisch of coax. Verder is er een USB power input en een reset knop. Dat is het dan. Oh, en verder is Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect en Roon Ready standaard (dat werd niet vermeld in specs toen het product net uit was, maar maakt dit product ook interessant voor de ROON fans). Er wordt geschermd met het feit dat de Solo is opgebouwd met een ESS Sabre ES9018 DAC en Burr Brown Opamps. Om ervoor te zorgen dat intern alles ongestoord zijn werk kan doen, zijn er maar liefst 8 separate voedingsregulators ingebouwd. Het geheel ondersteunt max. 24-bit/192kHz. Na wat zoekwerk vinden we een signaal/ruis-afstand van 120dBA en een volume control van 64 bit. Dit soort specificaties laat zien dat dit toch wat meer is dan een goedkoop in China geproduceerd streamertje. Maar zeker door een prijs van dit kleine apple style doosje van € 249 maakt het je toch wel nieuwsgierig naar wat voor product dit eigenlijk is.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS