Recensie

Arpeggio Opus 1 Speakers

Da Capo High End Audio en Arpeggio Opus 1, een (h)eerlijk verhaal

Door Edouard Hendrix, HVT 3, maart 2022

De Arpeggio Opus 1 is een gloednieuwe speaker van Nederlandse bodem, ontwikkeld door een telg uit een familie van klassiek geschoolde beroepsmuzikanten met 25 jaar ervaring in high end audio. Daar moet muziek inzitten.


Björn Jeroen Tidström, oprichter en eigenaar van Da Capo High End Audio in het Gelderlandse Kerk Avezaath, is al heel zijn leven verknocht aan muziek. Geen wonder, als je weet dat Jeroen, zoals hij het liefst genoemd wordt, de zoon is van een Zweedse violist en een Nederlandse pianiste. De liefde voor muziek werd hem als het ware met de paplepel meegegeven.

Beter wordt het niet

“Moeder had een pianolespraktijk”, zegt Jeroen. “Terwijl zij op de grote Steinway vleugelpiano speelde, zat ik naast haar. Ik leerde dan ook op vrij jonge leeftijd piano spelen en mocht mee naar grote concerten. Maar op een gegeven moment kom je er achter dat je nooit zo goed wordt als je moeder en begin je andere dingen belangrijk te vinden. Omdat ik altijd ben blijven genieten van mooi vertolkte muziek, kwam al gauw de fascinatie voor high end audio om de hoek kijken. Ik wist uiteraard wat ik er van moest verwachten, want niets klinkt zo prachtig en machtig als een live symfonisch orkest.“

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS