Recensie

ATOLL ST200 Signature streaming DAC

Bienvenue en Normandie met Camembert, Calvados en ATOLL Electronique

Door Edouard Hendrix, HVT 11, november 2020

De ATOLL ST200 Signature is een originele verschijning op de druk bevolkte markt voor netwerkspelers. Een fraaie streamer/DAC en voorversterker die indrukwekkende prestaties levert.


ATOLL Electronique, het merk van de gebroeders Stéphane & Emmanuel Dubreuil uit Brecey in Normandië, is al jaren een verfrissende verschijning in het audiolandschap. Stéphane & Emmanuel zagen mogelijkheden in de markt voor betaalbare high-end apparatuur. Voor de merknaam en de vormgeving van hun producten lieten de verstokte surfers zich inspireren door atols: idyllische koraaleilanden rondom lagunes. Vandaar de heerlijke rondingen en fraai gefreesde golflijn op het front van de ATOLL ST200 Signature netwerkspeler.

High-end tegen betaalbare prijzen

ATOLL bouwt voor-, eind- en geïntegreerde versterkers, trouw aan de filosofie waarmee het voor Stéphane & Emmanuel Dubreuil begon: high-end apparatuur bouwen tegen betaalbare prijzen. Een ambitieuze doelstelling die ATOLL kan waarmaken omdat alle modellen van het Franse merk in eigen land geproduceerd worden. ATOLL brengt niet elk jaar iets nieuw uit. Bestaande modellen evolueren voortdurend, maar alleen als er echt iets fundamenteel te verbeteren valt, komt ATOLL met een nieuw model.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS