Recensie

Audio Research Ref 6 SE en Ref 160

De loep op Audio Research

Door Christiaan Punter, HVT 1, januari 2022

Ik deed mijn eerste ervaringen op met de geweldige Wilson Audio Alexx V luidsprekers toen ze werden gedemonstreerd bij distributeur Reference Sounds in Almere door Michael Huigen, met behulp van Dan D’Agostino Momentum voor- en eindversterkers. Aan het einde van deze demo vertelde Michael me dat er een tweede evenement was gepland met dezelfde luidspreker, maar dan met de Audio Research Ref 6 SE-voorversterker en Ref 160 mono-eindversterkers. De recensie die u nu leest beschrijft dit interessante vervolg.


Voor deze gelegenheid had Michael Brandon Lauer, de Marketing Director en Director of International Sales bij Audio Research, uitgenodigd om de relevante product- en achtergrondinformatie aan mijzelf en een kleine groep andere audiojournalisten te verstrekken. Tot mijn genoegen bleek Brandon niet alleen over te lopen van de kennis omtrent Audio Research, maar hij bleek ook een geweldige grappenmaker. Het beloofde sowieso al een audiobelevenis van formaat te worden, maar door Brandon’s enthousiaste en ontspannen manier van doen werd het ook nog eens supergezellig.

Audio Research – het bedrijf

In 1970 werd Audio Research opgericht door William Z. Johnson met als enige doel de state-of-the-art in muziekreproductie naar een hoger plan te brengen. Het bedrijf werd al snel succesvol en groeide uit tot een van de zeer belangrijke pijlers aan de basis van de high-end audio zoals we het nu kennen. In 2014, wisselde het bedrijf van eigenaar toen het onderdeel werd van de McIntosh Group. Onder leiding van dat bedrijf heeft het merk het modernere industriele ontwerp aangenomen zoals we dat nu kennen. In augustus 2020 wisselde het bedrijf opnieuw van eigenaar en werd toen privé-eigendom van TWS Enterprises, een bedrijf dat volledig eigendom is van Trent Suggs, de voormalige verkoopdirecteur van Audio Research. Met deze stap is het merk wederom voor 100% in Amerikaanse handen, net zoals het meer dan vijf decennia geleden begon. Met deze stap wordt verzekerd dat de unieke Audio Research cultuur en processen blijven bestaan. Daarnaast is onomwonden aangegeven dat deze cultuur en processen de belangrijkste aandachtspunten zijn en blijven voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS