Recensie

AudioSolutions Overture O203F

De kunst van luidsprekers bouwen

Door Edouard Hendrix, HVT 01, januari 2019

Design is het begin van alles, niet alleen uiterlijk maar ook innerlijk. Het ontwerp van de behuizing, akoestische en elektrische parameters, de uitlijning van de drivers en zoveel meer, zijn bepalend voor het maken van een perfecte luidspreker. Bij AudioSolutions verheffen ze luidsprekerbouw tot kunst. Althans, naar eigen zeggen.


We maakten kennis met AudioSolutions tijdens de XFI in Veldhoven bij distributeur Connaisseur AV waar de speakers uit de Overture collection furore maakten. Omdat we er op gebrand waren een setje te testen, kregen we de Overture O203F ter beschikking.

AudioSolutions

We schrijven 2011 als de getalenteerde ontwerper Gediminas Gaidelis uit Vilnius in Litouwen besluit om voor eigen rekening luidsprekers te bouwen. Vanuit zijn ervaring als luidsprekerbouwer voor familie en vrienden, had hij ruimschoots aangetoond de kunst te verstaan natuurkundige wetten te combineren met design om zo kwalitatieve luidsprekers te bouwen. Gaidelis gaat er prat op dat zijn producten in eigen land ontwikkeld en geproduceerd worden. Elke luidspreker wordt tot in de kleinste details met de hand gemaakt.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.