Recensie

Aurender A20

En hij kan nog streamen ook

Door Sander van der Heide, HVT 3, maart 2022

Ik altijd maar denken dat Aurenders van die muziekservers zijn met zo’n eigen eco-systeem, maar de A20 blijkt gewoon een voorversterker en DAC te zijn! Ok, het is ook een muziekserver.


Het is natuurlijk maar net hoe je er tegenaan kijkt. Aurender staat de laatste 10 jaar vooral bekend om zijn streamers en muziekservers en de A20 zit ook voor dit high-end merk in het topsegment van alle producten die zij voeren. De voorversterker of DAC-functie lijkt dan ondergeschikt. Andere merken die juist weer gewend zijn high-end DACs te maken (zoals dCS) of voorversterkers (zoals Bryston), voegen daarentegen weer streaming en netwerkmogelijkheden toe aan hun producten, alsof het een extra feature is. Het maakt het voor de winkels niet makkelijk waar je dit soort producten onder moet scharen. Is het een voorversterker met streaming of een streamer met voorversterker? Helemaal als alle mogelijkheden in kwaliteit aan elkaar gelijk zijn.

Als een LP hoes

Zo ook bij de A20 van Aurender, die in alles wat hij heeft te bieden het beste van het beste lijkt te zijn. Een volgorde van de mogelijkheden is er ook niet, dus doe ik dat dan eveneens maar willekeurig, met als basis een 14 kilo zware 19-inch unit met voorop een 8,8-inch display met een resolutie van 1920 x 480 pixels. Knappe jongen die deze vanaf de andere kant van de kamer niet zal opmerken. Door zijn grootte bemerkte ik af en toe dat ik probeerde bepaalde functies vanaf het scherm te bedienen, maar het is geen touchscreen. Het is puur informatief en mocht u nog een keuze willen maken, bij de zilveren versie van de A20 steekt het zwarte display erg af en bij de zwarte versie valt hij er wat meer in weg. Tenzij je het te opzichtig vindt, mag hij wat mij betreft duidelijk getoond worden, want het display levert feedback bij gebruik met de afstandsbediening, maar laat verder vooral titel en artwork van de huidige afgespeelde track zien. Alsof je weer een LP-hoes op de grond hebt liggen, maar dan als een subtiel plaatje van 4 x 4 cm.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS