Recensie

BAT VK-80i Integrated Amplifier

Een geïntegreerde buizenversterker, zonder de nadelen van een buizenversterker

Door Edouard Hendrix, HVT 10, oktober 2021

Balanced Audio Technology bestaat 25 jaar. Om dat te vieren lanceerde de Amerikaanse fabrikant van buizenversterkers een vernieuwde modellenlijn. Tijd voor een kennismaking met de BAT VK-80i, de eerste geïntegreerde buizenversterker van het merk. Een veelbelovende versterker met een speciaal karakter, daar willen we het fijne van weten.


De nieuwe modellenlijn van Balanced Audio Technology, kortweg BAT, bestaat uit de BAT VK-80-serie, de BAT VK-90-serie en de BAT REX 3-serie. Hiermee beschikt BAT over een ruim assortiment met vier power amps, drie preamps, twee integrated amps, een DAC en twee phono stages. Zoals de naam het zegt, houden ze bij BAT van een strikt gebalanceerde aanpak.

Balanced Audio Technology

We worden ontvangen door Manuel Lopes van Actual HiFi bij Alchemy of Sound in Sint-Gillis. Actual HiFi is sinds kort distributeur voor de Benelux en Frankrijk van Balanced Audio Technology. “BAT stond al langer op mijn verlanglijstje”, legt Manuel uit. “Het bleef lang stil rond dit merk, maar toen besloten werd het assortiment volledig te updaten en een geïntegreerde buizenversterker te lanceren, vond ik de tijd rijp om mee te stappen in het verhaal. Toegegeven, er bestaan genoeg buizenversterkers, maar kwalitatieve geïntegreerde buizenversterkers zijn meestal peperduur. Aan de BAT VK-80i daarentegen hangt een aanvaardbaar prijskaartje. Vooral als je ziet wat je daarvoor krijgt”.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS