Recensie

BEC Akustik

een kwestie van horen en niet zien

Door Edouard Hendrix, HVT 3, maart 2021

Kleine luidsprekertjes vind je vooral in smartphones, tablets en laptops. Je verwacht ze niet in hifi-speakers. Bij BEC Akustik beweren ze dat het nochtans verantwoord is. Als je maar kwalitatief hoogstaande componenten gebruikt vooral als je die in eigen huis kunt ontwerpen. Want, wat je zelf doet, doe je meestal beter. Benieuwd of onze Oosterburen gelijk hebben.


Het Duitse BEC-Akustik is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van neodymium magneten,permanente magneten voor industriële toepassingen die zelfs in hun kleinste vorm onvoorstelbaar krachtig zijn. BEC ontwikkelde zich tot een wereldwijd gewaardeerde speler. Hun neodymium magneten worden door meerdere luidsprekerfabrikanten gebruikt. Maar omdat ze bij BEC Akustik ervan overtuigd waren dat zij konden realiseren wat anderen beloven, startten ze met een eigen luidsprekerlijn.

Staafluidsprekers

BEC-Akustik is erin geslaagd om de eigenschappen van klassieke luidsprekers en die van magnetostaten te combineren. Dat maakt het mogelijk om ultraslanke staafluidsprekers te ontwerpen. De luidsprekerlijn van BEC-Akustik bestaat uit drie modellen. De AI-70 is met zijn 71 x 3,6 x 2,2 cm het kleinste model. De AI-100 is met zijn hoogte van 100 cm een stuk hoger dan de AI-70, maar blijft even breed en diep. Beide modellen hebben twee drivers aan bood. De AI-120 doet er met zijn lengte van 121 cm nog een schepje bovenop en krijgt er een derde driver bij.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS