Recensie

Bose SoundWear Companion wearable speaker

Niets in de oren, niets op het hoofd

Door Edouard Hendrix, HVT 11, november 2018

De Bose SoundWear Companion wearable speaker is geen hoofdtelefoon, noch een stel oortjes. Het is een draagbare speaker die je over je schouders drapeert. Een nieuwe manier om naar muziek te luisteren. Daar wilden we het fijne van weten.


Je kunt niet ontkennen dat Bose in zijn lange bestaan flink wat innovaties op de audiovisuele markt losgelaten heeft. Denk bij voorbeeld aan de legendarische 901 speakers, de Acoustimass systems, sounddocks voor iPods, luidsprekersystemen voor de thuisbioscoop en de QuietComfort 20 hoofdtelefoons met ruisonderdrukking waarvoor meer patenten verleend werden dan aan welk ander bedrijf ooit. De producten van Bose vinden in massale hoeveelheden hun weg naar de consumenten en de producten en technologieën van Bose hebben meerdere fabrikanten van audiovisuele apparatuur direct of indirect geïnspireerd.

Geen hoofdtelefoon noch oortjes

De SoundWear Companion wearable speaker, zoals hij voluit genoemd wordt, is een schitterend voorbeeld van de drang van Bose om te innoveren. In een tijdperk waarin hoofdtelefoons en oortjes verkopen als warme broodjes, zijn er nog altijd mensen die een hekel hebben aan deze dingen. Wat niet betekent dat ze niet overal van hun favoriete muziek willen genieten. Voor zulke mensen heeft Bose de SoundWear Companion ontwikkeld.

Een comfortabele ‘nekband’

De SoundWear Companion is eigenlijk een ‘nekband’ die op je schouders rust. In die uiterst flexibele maar vormvaste nekband huizen twee strategisch geplaatste luidsprekers die dank zij de WaveGuide-technologie van Bose met uiterste precisie geluidssignalen naar je oor sturen. De afwerking in een duurzaam en verwisselbaar siliconenjasje is stijlvol, akoestisch transparant, antistatisch en bestand tegen water en zweet. Het draagcomfort van de SoundWear Companion is van die aard dat je na verloop van tijd vergeet dat je hem om hebt.