Recensie

Bowers & Wilkins Formation Flex

Niet één maar twee keer genieten

Door Mabel Neve HVT 2, februari 2020

Zo heel af en toe wil ik nog wel eens medelijden hebben met mijn buren. In mijn huis werden al met enige regelmaat feestjes gegeven, zijn er vrienden over de vloer, of zit ik in m’n eentje speakers op vol volume te testen. We kunnen er lang of kort over zijn, ik wil nog wel eens herrie maken. En dat is helemaal niet beter geworden met de komst van de Bowers & Wilkins Formation Flex. Voor hen dan. Laten we maar hopen dat deze speakers door een betonnen muur nog net zo goed klinken, dat zal misschien de pijn van de buren een beetje verzachten. Want als ze het toch zouden kunnen horen wanneer ze recht voor deze set zitten zouden ze net zo enthousiast zijn over mijn geluidsoverlast als ik zelf. (Voor alle duidelijkheid: ik heb nog nooit ruzie gehad met de buren, het zal allemaal wel meevallen.).


Het begon allemaal toen ik de Flex uit de Bowers & Wilkins Formation serie zag op de recentelijk gehouden Audio Show iEar’. Menig mens zal namelijk op slag verliefd worden zodra ze deze compacte wifi speaker voor het eerst zien. Voor de gelegenheid had ik er zelfs twee, want ze kunnen met elkaar een stereopaartje vormen en in echt stereo is sowieso alles beter. Dat zou niet misstaan in mijn woonkamer. Klinkt het dan ook nog? Ongetwijfeld, maar dat moet natuurlijk even worden getest. Hoe komen ze anders in mijn woonkamer terecht? Ook toen ik ze thuis uitpakte kwam dat initiële gevoel van vlinders terug. En dat stopt niet wanneer je ze aanzet.

En presto, daar was het geluid

Deze Bowers & Wilkins set is makkelijker om aan te sluiten dan wat dan ook. Nou leek het mij grappig om dit eens aan iemand anders over te laten, iemand die niet dagelijks nieuwe apparatuur binnen krijgt. Ik kan namelijk niet zo makkelijk meer zeggen dat iets makkelijk in gebruik is, daarvoor heb ik al te vaak draadloze apparatuur moeten aansluiten. Dus maar de Flex-set met doos en al in de handen van m’n huisgenoot geduwd. Die vond het uitpakken al een hele ervaring, nieuwe gadgets uitpakken is nou eenmaal voor iedereen die er ook maar een heel klein beetje van houdt een feestje. Zeker bij Bowers & Wilkins, ik heb het al vaker gezegd, maar bij dit merk zit het nou eenmaal gewoon goed. Vanaf het begin is duidelijk dat je geen ramsj in je handen hebt – ik heb m’n huisgenoot de prijs maar niet verteld, dan zou ze deze set niet meer aan durven raken. Met zo’n €450 per stuk is het waarschijnlijk één van de duurdere spullen bij ons in huis. Hoe dan ook, nog geen drie minuten na het uitpakfestijn kwam er al geluid uit de set gepompt.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.