Recensie

Bowers & Wilkins PI3

Seks aan een snoertje

Door Mabel Neve HVT 1, januari 2020

Nog nagenietend van de vorige hifisnufjes was ik afgelopen maand op de iEar’ show even een kijkje gaan nemen welke nieuwe headsets, speakers, of ander moois, ik als volgende zou willen testen. Want je moet natuurlijk een beetje op de hoogte blijven over nieuwe producten op de markt. Heel lang had ik echter niet om mogelijke slachtoffers voor een Mabel-artikel als vrijwilliger aan te wijzen.


Maar al snel toen ik binnenkwam riep Robert Polak van Bowers & Wilkins: “Hey, ik heb nog een set oortjes waarmee iets moet gebeuren, neem je ze mee?”. Lekker dan, ik heb gescoord. Op naar huis, snel aan de test (na alles te hebben gezien natuurlijk). Na zelf twee jaar in mijn ‘vrije muziek tijd’ te hebben genoten van de B&W PX was het tijd voor een nieuwe ontdekking binnen de Bowers family, de PI3 – een bluetooth in-ear set. Music: On – Life: Off.

Om te beginnen een bekentenis naar Bowers & Wilkins: ik vind al jullie apparatuur pure seks op een stokje, of dan eigenlijk aan een snoertje. Het is altijd fysiek aantrekkelijk, straalt klasse uit, en is op elke mogelijke manier netjes uitgewerkt. Vanaf het in handen krijgen van de doos geeft deze direct het idee van luxe, ook bij een iets goedkopere in-ear set. Daarnaast hadden ze er bij B&W al over nagedacht dat een vrouw ze mee zou nemen, dus lag de rosé gouden versie voor mij klaar. Genoeg over die slimmeriken bij de afdeling doelgroep-beïnvloeden, tijd om ze ook echt eens te beluisteren. De PI3 set valt direct op door het opzetstukje op het oortje dat iets wegheeft van een oorschelp. De vorm van het rubbertje past in ieder geval precies in de ronding van een oorschelp, en er zitten van beide ,dit opzetstukje en de gewoonlijke oordopjes, 3 verschillende maten bij de set.

No nonsense

Ik heb erg lang moeten nadenken over wanneer het de laatste keer was dat ik een set heb beluisterd, zonder dat deze een bijpassende applicatie had waar wel iets in de vorm van geluid kan worden aangepast. Na lang beraad met meneer brein kwam ik tot de conclusie dat dit waarschijnlijk nog nooit is gebeurd. En eerlijk is eerlijk, ik vind het erg moedig van B&W. Het geeft mij het idee dat je iets hebt gemaakt waarmee je zo tevreden bent dat het geen aanpassing meer nodig heeft. De in-ears kunnen wel worden gesynchroniseerd met een applicatie, maar hiermee kan eigenlijk alleen een power-off timer worden ingesteld. Verder zit er ook geen poespas aan de oortjes zelf, geen actieve noise cancelling, geen pauze wanneer je de oortjes uit doet. Er komt geluid uit en er zitten knopjes op voor pauze en volume, that’s it – een no nonsense beleid wat hier wordt gevoerd. Wat betreft de actieve noise cancelling, ik heb het al eerder gezegd, maar in-ears hebben die wat mij betreft niet per se nodig. De pasvorm zorgt er al voor dat het meeste omgevingsgeluid wel wordt uitgesloten. Andere extra’s zijn in mijn ervaring vaak voor eventjes leuk, maar niet echt een toegevoegde waarde. Wat dit alles betreft dus eigenlijk een set naar mijn hart.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.