Recensie

Bowers & Wilkins PX

Kijk papa, zonder handen!

Door Mabel Neve, HVT 12, december 2017

Stiekem ben ik altijd een beetje jaloers geweest op m’n vader’s verzameling aan koptelefoons. Niet dat het mij
nou te kort komt aan geluidsapparatuur, maar vaak zijn het toch wel mooie spullen die op pap’s kantoor staan. Wat een geluk dat nou net de Bowers & Wilkins PX onderweg was, en dat ik snel genoeg was om ‘m weg te kapen voordat hij op kantoor terecht kwam. Want ook al is het dan misschien maar voor een paar dagen testen, wat een feestje is deze koptelefoon.


Zodra je de doos in je handen hebt weet je gewoon dat dit pure luxe is. En ook als je die doos dan openmaakt houdt het niet op. Deze PX is helemaal afgewerkt, verder zitten er ook een hoesje en twee snoertjes bij. Ohja en natuurlijk de gebruiksaanwijzing. Het hoesje is overigens ook erg mooi, en handig natuurlijk, want als je dan een keer veel geld betaalt voor een koptelefoon wil je natuurlijk niet dat hij beschadigt. Want ook al vind ik het een prachtding, eerlijk is eerlijk hij valt met zijn €399,- niet echt binnen mijn studenten-budget. Gelukkig staan de feestdagen voor de deur, als u begrijpt wat ik bedoel!

Oorbellen in

Meteen toen ik de PX op m’n hoofd zette wist ik dat dit echt een hele fijne koptelefoon was. Na even knutselen met de Bluetooth – het knopje dat écht een schuifje lijkt toch maar induwen – komt er geluid uit. Wat een verademing. Je hoort gewoon meteen dat dit geluid goed is. Het klinkt ontzettend warm en vol, als je je ogen dicht doet zou je zo kunnen wegzinken en denken dat je bij een live concert zit. En dan zit ‘ie ook nog eens lekker op m’n hoofd. Nu probeer ik wel vaker de koptelefoons van pa, maar deze beviel toch wel erg goed moet ik zeggen. Over het algemeen heb ik beetje moeite met koptelefoons, om het lekker te laten zitten moet ik vaak toch echt al mijn oorbellen (7 stuks) uitdoen, wat nogal een klus is. Ik weet niet hoe B&W het heeft gedaan, maar op de één of andere manier lijkt hun PX perfect over m’n oren heen te vallen. Ook kan ik gaan en staan waar ik wil met dat ding op m’n oren, en de Bluetooth blijft het perfect doen. Maar mocht je nou liever toch geen Bluetooth gebruiken om wat voor reden dan ook, is één van die bovengenoemde snoertjes om bedraad te luisteren.