Recensie

Bowers & Wilkins Zeppelin

Oude dock in een nieuw jasje

Door Mabel Neve, HVT 4, april 2022

Dat ik een Bowers & Wilkins fan girl ben is geen geheim voor de regelmatige HVT-lezer. Dat ik voor deze recensie eens niet de meest enthousiaste was in mijn kleine huishoudentje was dan ook een verrassing. Normaal gesproken is het mijn vriend die het recenseren van al die spullen maar half op prijs stelt. De luxe speakers en televisies in huis zijn misschien wel leuk, het af- en aanslepen van dozen vindt ‘ie wat minder.


Deze keer was dat geen enkel probleem! “De Zeppelin? Die oude dock?” riep hij enthousiast. “Nee, de nieuwe.” zei ik nog. Blijkbaar is die vent van mij al heel vroeg in zijn leven blootgesteld aan de betere hifi, nog voordat hij een stap zette in het huis van Neve senior. De Zeppelin stond vroeger blijkbaar in ‘s werelds meest chique caravan van de camping in Zuid-Frankrijk. Op die manier kan zelfs senior wel kamperen, of Galm-peren. Inmiddels is met de versie van de Zeppelin die nu voor mij staat het docking station heengegaan, maar dat mag de verwachtingen niet drukken. Beiden zijn we benieuwd.

Gigantisch

Uitpakken geblazen! In de doos zit niet bijzonder veel poespas, maar daar gaat het natuurlijk ook niet om. En deze speaker is draadloos, dus er is ook niet heel veel nodig voor het installeren. Stroom erin, klaar is Kees. Natuurlijk wel even een nieuwe Bowers & Wilkins app downloaden, daarover later meer. Verder is dit denk ik de allersnelste setup die ik ooit heb gedaan, binnen twee minuten na het openen van de doos knalde er al muziek uit. En dan bedoel ik ook echt knallen, hier stelt Bowers & Wilkins zeker niet teleur! Deze speaker kan volledig op zichzelf staan, en daarmee ook echt een hele ruimte vullen. Of in mijn geval – als je een beetje je best doet – het hele huis. Het geluid dat de Zeppelin weet voort te brengen is namelijk gigantisch! Als ik mijn ogen dicht doe voor het serieuzere genieten zou ik niet zeggen dat het slechts één luidspreker is die speelt, laat staan een compleet en ook zo compact systeem.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS