Recensie

Bryston BDA-3.14 DAC/Streamer

3 + ? = 3.14

Door Marnix Bosman, HVT 11, november 2020

De BDA-3 DAC en de BDP-? streaming speler zijn al een geruime tijd onderdeel van het Bryston programma. Sinds eind 2019 heeft Bryston echter ook een gecombineerde DAC/Streamer geïntroduceerd onder de naam BDA-3.14.


Bij de naam Bryston denk je aan versterkers en dat is natuurlijk niet vreemd. Het merk bouwt al versterkers sinds begin jaren ’70 en heeft in de loop der jaren een geweldige reputatie opgebouwd. Zowel bij consumenten als audio professionals staat de naam bekend vanwege de robuustheid, de betrouwbaarheid en de topklasse audioweergave. Een Bryston koop je voor het leven en de overdraagbare garantie van maar liefst 20 jaar bewijst dat een Bryston versterker die reputatie ook kan waarmaken. Het Canadese merk uit Peterborough Ontario heeft echter veel meer te bieden dan alleen analoge versterkers. Het bedrijf bouwt al jaren ook digitale producten zoals CDspelers, CDloopwerken, DAC’s en streamingspelers. Ook met deze producten heeft Bryston inmiddels een naam en hanteert het bedrijf dezelfde kenmerkende ontwerpbenadering.

Twee-in-één

De BDA-1 was de eerste standalone DAC van Bryston en zag in 2010 het levenslicht. Ik heb deze DAC dat jaar zelf mogen reviewen en kan me nog herinneren dat ik onder de indruk was de prestaties die helemaal in lijn was met de reputatie van het merk. De BDA-3 is de derde generatie Bryston DAC, die samen met de BDA-2 in het programma zit. De BDA-3 is de eerste Bryston DAC die ook DSD kan afspelen, via de USB ingang, maar ook via één van de HDMI ingangen. Deze feature is nog steeds vrij zeldzaam bij DAC’s en erg interessant voor bezitters van een leuke verzameling SACD’s schijfjes. Eis is natuurlijk wel dat je een SACD-speler bezit die DSD-data via de HDMI uitgang doorgeeft (en ook die zijn schaars).

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS