Recensie

Burson Audio Conductor V2+

It’s a bloody ripper!

Door Michel van Meersbergen, HVT 4, april 2018

Bloody ripper – bl-uddy r-ipp-a – Australian Slang, used as an exclamation of delight or as a reaction to good news. * Mr. Ears holds up a ten pound fish he caught* Chris: That’s A Bloody Ripper! 1. Friggin’ Awesome! 2. Totally Cool! 3. Fully Sweet!


Zo, aangaande dagelijks Australisch woordgebruik bent u nu zomaar een beetje wijzer. Hoezo? Omdat er nu eenmaal in Nederland niet al te veel audio uit ‘Down Under’ beschikbaar is. Dus wanneer die zeldzame gelegenheid zich wél voordoet… ff inhaken zullen we maar zeggen. Op de testbank de Conductor V2+ van het Australische Burson Audio. Een gecombineerde hoofdtelefoonversterker, voorversterker en USB DAC. Nu is dat op zichzelf geen unicum, de weg die Burson bewandelt om tot het audio-nirvana te geraken is wat minder alledaags. Zoals Klasse-D versterking de afgelopen jaren volwassen is geworden en de negatieve connotatie van zich af heeft weten te schudden, is nu wellicht de op-amp (in hifi-omgeving) aan de beurt waardering te kunnen krijgen.

Burson Audio

In 1996 te Melbourne opgericht door een groepje audiotechnici en sindsdien bezig met allerlei audiotoepassingen die vooral als modules bij verschillende audiomerken worden gebruikt. Eén van die modules is een op-amp waarbij Burson als het ware omgekeerd is gaan werken. In plaats van verkleinen is het vergroten geworden. Geen microcomponenten op siliconen in IC-behuizing, maar daadwerkelijk losse componenten op een printplaat. Zo kan Burson op-amps bouwen die zeer precies zijn te voeden, binnen zeer nauwe toleranties blijven en heel specifiek kunnen worden toegepast. Op de afbeelding een vergelijk tussen een IC-op-amp en twee Burson op-amps. Over de mogelijkheid van ‘fine-tuning’ tegenover ‘breed gebruik = gemiddelde uitkomst’ gesproken.