Recensie

DALI Epikore 11

De brug tussen hifi en high-end

Door Edouard Hendrix, HVT 2, februari 2024

De DALI KORE is ongetwijfeld de beste luidspreker die ze bij DALI ooit ontwikkelden. De bekroning van 40 jaar vakmanschap waarvoor de Denen alles uit de rijk gevulde kasten haalden. Met als resultaat een uitzonderlijke speaker, de duurste die ze ooit maakten. Maar ook de speaker waarmee DALI zich in de high-end regionen katapulteerde. Met als gevolg dat er een grote kloof gaapte met de populaire DALI EPICON serie. Die kloof moet nu overbrugd worden met de DALI EPIKORE 11. Geen geringe opdracht maar een uitdaging van formaat.


DALI vierde in 2023 zijn 40e verjaardag. Om deze heuglijke gebeurtenis te vieren, introduceerde het Deense merk de DALI EPIKORE 11, de natuurlijke evolutie van de DALI EPICON. De EPIKORE 11 deelt het DNA van de in 2022 gelanceerde DALI KORE waarmee DALI een statement maakte. Tegelijk wil de EPIKORE 11 een nieuw hoofdstuk introduceren in het verhaal van DALI. Een verhaal dat vooral gekenmerkt wordt door het streven naar de beste mogelijke en tegelijk betaalbare geluidskwaliteit die echte muziekliefhebbers in huis kunnen halen.

DALI EPIKORE 11

De DALI EPIKORE 11 is een 41/2-weg vloerstaande speaker. Ontworpen en gebouwd in Denemarken. Een speaker die volgens de Denen een nieuwe norm stelt inzake het ontwerp van speakers met een extreem lage vervormingsgraad. Met zijn afmetingen van (H x B x D) 1602 x 422 x 554 mm en 75,6 kg is het een flink uit de kluiten gewassen jongen. Duidelijk een maatje kleiner dan grote broer DALI KORE maar toch een pak groter dan de DALI EPICON.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS