Recensie

DALI KATCH

Gåf!

Door Michel van Meersbergen, HVT 12, december 2016

In de volstromende vijver van draadloze luidprekers doet DALI er met de ‘Katch’ nog maar eens een emmertje bij. En wat voor één. Met het risico sociale zelfmoord te plegen heb ik met de ‘Katch’ tweemaal 50 meter over straat gelopen en reacties afgewacht. Helaas geen fotografisch bewijs, maar leuk was het!

Laten we met de Katch zelf beginnen. Verpakt in een prachtige zwarte doos met preeg en foliedruk. Mijn eerste gedachte is dat Mevr. van Meersbergen een uiterst zeldzame en dus meer dan dure selectie bij Nespresso zou kunnen hebben besteld. Binnenin een tweetal met kleine doosjes gevulde compartimenten – ook van zwart karton met foliedruk – met daarin een voedingsadapter en netstekkeropties.


Als centrale parel een prachtige vilten draagtas. Met veter. In de draagtas zit ’ie dan; de Katch. In mijn geval de mosgroene, maar ook verkrijgbaar in ‘Cloud Grey’ en ‘Dark Shadow’. 26,5 x 13,5 x 4,5 cm. Hij voelt goed. Gewicht en materiaal in synergie, net ietsje zwaarder dan je zou verwachten en dat pakt positief uit. Pas in tweede instantie besef ik mij dat de band langs een deel van de zijkant bedoeld is als hengsel. Het leer geeft het geheel een luxe vleug. Zou ik het uiterlijk van de ‘Katch’ in geur moeten omzetten dan komt het akelig dicht bij het interieur van een Jaguar E-Type. Met warm gedraaide motor… Heerlijk. Een vijftal knoppen: de koppeling voor Bluetooth, aan/uit met een vierdelige ‘krans’ van ledlicht met meervoudige functie: energie-status, volumeniveau en oplaadstatus. Verder volume harder en volume zachter met als laatste een insteloptie voor een ‘meer heldere’, ‘neutrale’ of ‘meer laag’-weergave.