Recensie

Dynaudio Contour 20

Wie het kleine niet eert…

Door Bert Oling, HVT 3, maart 2017

De afgelopen jaren hebben diverse modellen uit het Dynaudio Contour assortiment bij mij gelogeerd. Soms voor testdoeleinden, soms ook gewoon, als iemand ze uit mijn kennissenkring ze had aangeschaft, uit nieuwsgierigheid. Meestal betrof het dan de kleinere exemplaren, de monitormodellen, zoals de 1.1, de 1.3 en de wat recentere 1.4S. Dus toen Marc Brekelmans van Dynaudio Nederland mij voorstelde om de nieuwe Contour 20 eens wat uitgebreider aan de tand te voelen zei ik geen nee.

Een interessant gegeven bij Dynaudio is dat veranderingen altijd evolutionair gaan, want laten we eerlijk zijn: kwaliteit ontwikkelen en vasthouden is nog steeds een kwestie van kleine stappen en een lange adem. Zeker nu Dynaudio zijn inspanningen in Research & Development aanzienlijk heeft vergroot – denk aan de nieuwbouw in Skanderborg (Dk), ben ik benieuwd wat er uit de Dynaudio keuken komt. Uit deze recensie zal blijken dat men bij Dynaudio niet stil geeft gezeten.

Signalement

De Contour 20 is de kleinste van een viertal topklasse luidsprekers uit de nieuwe Contour serie van Dynaudio. Hij is als stand-alone luidspreker op voet gedacht, hoewel de internationale omschrijving van bookshelf loudspeaker nog steeds onuitroeibaar rondzingt in de audiowereld. Ik moet er niet aan denken om een luidspreker als deze terug te moeten vinden in een Bruynzeel boekenkast. Hij meet 215 x 440 x 360mm en weegt een pronte 15,5 kg.