Recensie

Dynaudio Music 7

Easy Music!

Door Michel van Meersbergen, HVT 6, juni 2018

Met ‘Music’ heeft het Deense Dynaudio gebruiksgemak naar een hoger plan getild. Zelfs zo hoog dat een aangenaam ‘auditief’ ontspannen nog maar letterlijk één zachte ‘touch’ verwijderd is… ‘Music’ doet de rest.


‘Music’ is een lijn draadloze actieve systemen met een toegewijde app als kloppend hart. Music 1 en 3 zijn de kleinste en volledig portable (met meer dan 8 uur speeltijd op de accu), de 5 en 7 zijn op hun beurt afhankelijk van een stopcontact, maar in ruil voor dat stukje mobiliteit krijg je een hoop terug, namelijk een systeem dat zich volwaardig in elke ruimte laat opstellen.

Facetten van een diamant

Op de testbank staat de grootste telg uit de familie: de Music 7. Qua uiterlijk een ‘must have’ voor liefhebbers van Scandinavisch design. Een ietwat grof weefsel in contrast met kaal aluminium, een volledig vlak uitgevoerd bedieningspaneel over de hele breedte, met wit oplichtende indicatoren. Zoals we gewend zijn van Dynaudio is het geheel vlekkeloos gebouwd en zal het op geen enkele manier misstaan bij de meesterwerken van Arne Jacobson, Hans Wegner of Verner Panton misstaan. De vorm doet het meest denken aan een uitgerekte diamant waarbij de facetten een mooi spel tussen licht en schaduw spelen. Uitgesproken en subtiel tegelijk. Hou me ten goede, ook als je niets hebt met de rationele ‘klare lijn’ uit het Noorden, is de Music, hoe uitgesproken ook, neutraal genoeg om zich in ieder interieur thuis te voelen.