Recensie

EAR Yoshino 834P Signature Deluxe

Age is nothing but a number…

Door Edouard Hendrix, HVT 12, december 2018

De EAR Yoshino 834P phono amp is door de jaren heen uitgegroeid tot een klassieker. Hoewel hij al in de jaren negentig is ontwikkeld, wordt hij nog altijd in zijn oorspronkelijke versie geproduceerd en verkocht. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van deze stoere phono amp. Een goede reden om hem nog eens onder de spotlights te brengen.


Het merk EAR Yoshino dat we vroeger kenden als Esoteric Audio Research, is het geesteskind van levende legende Tim de Paravicini. Een man wiens vernieuwende ontwerpen al in de jaren 70 het predicaat van de hoogst mogelijke betrouwbaarheid mee hebben gekregen. Ontwerpen die ook na zovele jaren als een dijk overeind blijven. De EAR 834P uit 1994 is daar een mooi voorbeeld van.

Esoterie

Esoterie staat voor het geheimzinnige, alles wat slechts doorgrond kan worden door ingewijden en deskundigen. Een beter statement kun je niet bedenken om aan te geven dat de producten van EAR enkel bestemd zijn voor muziekliefhebbers pur sang die een product naar waarde weten te schatten. En die er natuurlijk ook wat centen voor over hebben.

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS.