Recensie

Egg-Shell Prestige 9.3

Egg-Shell Prestige 9.3, what’s in a name?

Door Edouard Hendrix, HVT 3, maart 2021

Polen koesteren een levendige interesse voor hifi. De Warshaw Audio Video Show is niet voor niets de tweede grootste audio show van West-Europa. Er zijn dan ook flink wat Poolse merken op de markt, ook merken die in onze contreien meestal nog niet zo bekend zijn. Egg-Shell is er zo eentje. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen.


Je moet maar op het idee komen om een audioproduct de naam ‘eierschaal’ mee te geven. En het wordt nog gekker als je dat product, met alle respect, op een pizza-oventje doet lijken. Dat is nochtans wat Encore Seven, de Poolse fabrikant van Egg-Shell deed. Van zulke lieden kun je dus van alles verwachten. Daarom dat we heel nieuwsgierig waren om met de Egg-Shell Prestige 9.3 aan de slag te gaan.

Encore Seven

Encore Seven startte in het midden van de jaren 90 van de 20e eeuw met de productie van buizenversterkers. Het resultaat van de jarenlange experimenten van de mysterieuze oprichter van het Poolse bedrijf die voor zichzelf buizenversterkers voor elektrische gitaren bouwde. Zijn naam is slechts onder vertrouwelingen bekend. Maar, what’s in a name?

Wil je de rest van het artikel lezen? Koop dan HVT of download onze kiosk voor Android of iOS