Recensie

Electrocompaniet EC Living

Geen verzuiling bij Electrocompaniet, of toch?

Door Ernst Neve, HVT 11, november 2016

Voor de van oudsher bekende fabrikant van serieuze high end eindversterkers, waar de naam van het product altijd over de gehele breedte van de componenten werd uitgemeten, is het doodgewoon statements te maken met hun indrukwekkend klinkende producten. In de loop der jaren is het bedrijf veel meer elektronica dan alleen versterkers gaan produceren.

Acht jaar na de introductie van hun eerste eindversterker was het in 1981 de beurt aan de PRE1, hun eerste voorversterkerlijn, in 1985 volgden de eerste luidsprekers van het merk en in 1999 hun eerste CD speler, de EMC1. Nu heeft Electrocompaniet zichzelf opnieuw uitgevonden met de gloednieuwe serie die de treffende naam The EC LIVING heeft meegekregen.

Deze kast op deze kast

Dat verzuilen moet je natuurlijk niet te letterlijk nemen, maar als je bedenkt dat de serie bestaat uit een draadloos en modulair AV systeem, startend bij een platte vierkante behuizing die doorgestapeld wordt naar drie van dergelijke behuizingen op elkaar met een luidspreker er bovenop, valt het kwartje al snel denk ik zo. Ter eigener beoordeling had ik een TANA SL-1 actieve luidspreker/streamer gecombineerd met een TANA L-1 draadloze actieve luidspreker om zo tot een stereosysteem te komen. De totale prijs van deze complete draadloze streaming-oplossing komt daarmee op 1.599 euro en is een plaats aan weerszijden van de TV niet ondenkbaar. Met deze gegevens in het achterhoofd kan je geneigd zijn deze set gelijk in een bepaalde klasse in te delen. Maar of die neiging terecht is?